Модни спектакл очарао Бањалучане

Мирна Пијетловић
Модни спектакл очарао Бањалучане

Бајке заиста постоје. Доказала је то бањалучка креаторка Амела Газић, власница модног студија и Удружења "Сестре", која је за своје Бањалучане и драге госте у четвртак увече приредила истински модни спектакл у Банском двору Културном центру.

Перформанси прелијепих Амелиних "Пепељуга", уникатна шминка мајстора трансформације Стефана Суботића, јединствене фризуре Оље Шобота и свечане хаљине инспирисане барокним временима, оставили су присутне љубитеље моде без даха и велики труд цјелокупног креативног тима наградили громогласним аплаузом.

Амела је ревију посветила свом граду и лијепој жени по којој је Бањалука препознатљива. Током првог дијела модне бајке представљени су модели посвећени пословној жени, док је други дио ревије био резервисан за моделе које је креирала Газићева.

Сцена је симболисала идеју ревије, четири годишња доба, а у складу с тим, организатори су публику прошетали кроз помно осмишљене приче у вези са прољећем, љетом, јесени и зимом. Тако су биле обучене и нашминкане манекенке, које су својом харизмом удахнуле умјетничку ноту у представљање колекције.

Боје Амелиних хаљина биле су помно прилагођене сваком годишњем добу, као и њихова шминка и додаци. Тако је прољеће представљено кроз благе боје и цвијеће у коси, одлична шминка и јарке боје представиле су љето, јесен је заблистала у наранџастим, смеђим и бордо тоновима са лишћем и грожђем у коси, а зима је осванула у црним и бијелим креацијама са снијегом и леденицама у коси манекенки.

Послије ревије у просторијама ресторана "Royal plaza" у Бањалуци организован је афтер парти. Оно што је интересантно да су ревији присуствовале бројне личности из културног и јавног живота РС и БиХ, а посебан утисак на све присутне је изазвало присуство српског глумца Сергеја Трифуновића, који се са гостима дружио и сликао на забави организованој у част рођендана Газићеве.

- Нисам очекивала оволику количину емотивности и суза радосница. Презадовољна сам реакцијом публике, а велику захвалност дугујем мојим дјевојкама које су одлично изнијеле ревију и урадиле перформанс. Бајка није готова, наставља се и даље, јер већ припремамо нови пројекат - најавила је на крају Амела Газић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана