Младић који је дао заставу Рити Ори није Србин : Ево какву је поруку послао албанској пjевачици

GS
Foto: Sputnik

Пјевачица Рита Ора, која је поријеклом са Косова, јуче када је узела и огрнула се са српском заставом.

Она је раније прозивала Србију и вријеђала Србе, а сада се огрнула српском заставом током концерта и изазвала свјетску пометњу. Она је у изјави медијима, која је послата и Клан Косова, рекла да јој је заставу поклонио обожавалац и да није знала којој држави припада. Рита Ора је рекла да је схватила да је застава српска након што је сишла са бине.

Боривој, који је пјевачици дао српску заставу, објавио је на ТикТоку видео са снимком који носи назив "Она је узела моју заставу", а у коментару га је неки корисник мреже ТикТок упитао због чега је то урадила. Одговор је одушевио многе:

- Зато што и она зна... Косово је Србија.

Боривој је иначе на ТикТоку потписан као @сзабогага, а он је из Мађарске и раније је jделио снимке на којима се чује Косово је Србија.

Лобирала за независност Косова

Рита Ора, британска пјевачица албанског поријекла нашла се раније у епицентру скандала када је отворено лобирала за независност Косова и Метохије. Пjевачица је раније ове године честитала косовским Албанцима 15. годишњицу независности.

Иначе пјевачица је рођена у Србији и са српским пасошем је напустила Косово и Метохију као избjеглица и преселила се у Ливерпул (Енглеска).

Гостујући у Нетфликсовој емисији, коју води комичарка Челзи Хандлер, објављеној у августу 2017. године, Ора је изјавила да је Косово било саставни дио Албаније, али да је сада "хвала Богу, независно."

- Дошли смо у Лондон са Косова у Албанији. Сада су то две одвојене земље, Косово је коначно независно, што је сјајно. Били смо дио Албаније у тренутку када смо се преселили у Лондон, гдие сам и одрасла.

Ова изјава изазвала је прави рат на друштвеним мрежама. Историјске чињенице кажу да је Косово посљедњи пут било дио Албаније када је постојало Отоманско царство, а 1912. године постало је саставни дио Србије.

У тренутку када је Рита рођена, 1990. године, Приштина је била главни град аутомомне покрајине Косово и Метохија, односно саставни дио Југославије. Судећи по историјским чињеницама, пјевачица се добро избламирала, јер није научила историју "земље" за чију незавинсост лобира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана