Митровић продаје Сорошу дионице Пинка

Глас Српске
Митровић продаје Сорошу дионице Пинка

Са жељом да своје ружичасто царство доведе до пријеко потребне стабилности, унаприједи пословање и добије јаког стратешког партнера, Жељко Митровић је одлучио да дио ТВ "Пинк" прода кабловском оператеру СББ, чији је власник Џорџ Сорош, пишу српски медији.

- Протеклих дана Митровић се састао са челним људима СББ-а, који су заинтересовани да откупе удио у његовој фирми, с тим да би он и даље остао већински власник. Тај договор одговара објема странама, па ће вјероватно тај уговор убрзо бити потписан - каже неименовани извор.

Додаје да се, с обзиром на то да Жељко има велика потраживања, која не може да наплати од клијената, на овакав корак одлучио због јачања своје империје, која је у посљедњих дванаест мјесеци запала у кризу.

- Опште је позната чињеница да је кабловски оператер изузетно јак и моћан на нашим просторима, па је ово логичан потез Митровића, који је одлучио да му управо СББ буде стратешки партнер у даљој будућности. Он је одлучан у намјери да "Пинк" има лидерску позицију међу комерцијалним телевизијама, а и СББ има јак интерес у овој трансакцији - тврди извор.

Новом јесењом програмском шемом ружичаста телевизија је покренула преко двадесетак нових пројеката, укључујући нове серије и шоу програме, за које је издвојен велики новац, јер их је "Пинк" радио у сопственој продукцији.

Пошто ће "Пинк" од СББ-а сигурно добити знатну финансијску инјекцију, нема сумње да ће се Митровићу исплатити улагања, а и Сорошова фирма ће свакако бити на добитку. О поменутим пословима до сада се ни Митровић, ни надлежни у СББ-у нису у јавности оглашавали.

Џорџ Сорош је мађарски Јевреј рођен 1930. у Будимпешти, а обогатио се берзанским спекулацијама. Занимљиво је да се његов капитал, како су медији објавили средином августа, од почетка свјетске економске кризе 2008, која је погодила многе бјелосвјетске богаташе, увећао за чак десет милијарди долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана