Митровић: Ово је отимачина српске имовине

Глас Српске
Митровић: Ово је отимачина српске имовине

Власник ТВ Пинк, Жељко Митровић, који је у сриједу најавио да са својих телевизија у пет држава склања рекламе за хрватски туризам, те све хрватске услуге и производе, на тај потез се одлучио, јер је хрватска царина објавила аукцију за продају његове луксузне јахте.

- Ово је класична отимачина српске имовине, коју чак ни пет најбољих хрватских адвоката не може да објасни. У истом статусу у ком је моја јахта налази се на хиљаде бродова, који такође користе хрватску посаду. Ти закони су у Хрватској донесени да би се спријечила злоупотреба "црног чартера". Постоји основана сумња да се ради о акцији чији је циљ да се отета српска имовина јефтино прода неком хрватском тајкуну - наглашава Митровић.

Додаје да му се нико до сада није обратио с хрватске стране. - Нико ни од власти ни од Министарства туризма. С обзиром на то колико је власт у Загребу бахата, то и не очекујем. Ово је ствар принципа, а ја идем до краја јер сам заиста погођен безакоњем и непоштењем власти у Загребу и ово је ствар принципа - рекао је власник Митровић.

Додао је да је многе пријатеље и пословне партнере већ позвао и објаснио им у чему је проблем.

- Ја се у Хрватску док је Јадранка Косор на власти више не враћам - рекао је Митровић.

Како је додао, неће одустати и предузеће све што је дозвољено како би се истина о поступању хрватских власти према њему пробила у свијет. Његова искуства сигурно неће бити позитивна за хрватски туризам, а ни за стране инвеститоре које премијерка Косор упорно призива. 

- Осјећам се изиграним. Намјерно су ми хтјели смјестити - каже Митровић.

Митровић је остао без јахте када је из Црне Горе упловио у хрватско море, а на јахти која је у власништву компаније са Гибралтара, у којој је Митровић већински власник, био је скипер запослен у хрватској фирми, што по хрватским законима, наводно није дозвољено.

Митровићев адвокат Младен Драгичевић објаснио је како у случају одузимања јахте постоје нелогичности за које се тешко може наћи оправдања у хрватским законима, те да се до сада није десио још један такав случај да је странцу одузето пловило те одрезана тако "драконска казна".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана