Митровић добио спор против Хрватске

Глас Српске
Митровић добио спор против Хрватске

Aдвокатски тим Жељка Митровића, власника ТВ "Пинк", добио је од суда у Дубровнику привремену мјеру забране продаје његове јахте "El Bosco".

Прије неколико дана Митровић је боравио у Дубровнику и заједно са адвокатом Невеном Цирквенијем предао обимну документацију и затражио привремену мјеру. Суд у Дубровнику је у року пресудио у његову корист због кршења процедуре и закона од стране Управе царина.

Митровићев новоангажовани адвокат Невен Цирквени тврди да су тужбу поднијели због незаконитог поступања царинарнице, односно грубих процедуралних пропуста при одузимању Митровићеве јахте " El Bosco V".

- Царинарница у Дубровнику није донијела рјешење о извршењу, што је била дужна прије самог оглашавања продаје брода, па и његовог одузимања. То није учињено ни при запљени брода, а ни послије, издато је само рјешење о пореском дугу. Затражили смо да се стави привремена мјера забране продаје брода - рекао је адвокат Невен Цирквени.

Жељко Митровић је презадовољан овом одлуком.

- Ово је победа, победили смо хрватску државу у случају моје јахте - одушевљено је реаговао Митровић.

Он је додао да је привремена мјера доказала да су "суд и правосуђе изнад сваке политичке игре".

- Такође сам задовољан што су се потврдили сви моји наводи о кршењу закона и процедуралних норми од стране бахатих и арогантних царинских тела Републике Хрватске - закључио је Митровић.

Његова јахта је заплијењена у хрватским водама због кршења царинских прописа и међународне Конвенције о привременом увозу, па је након што није желио да плати два милиона евра царине, стављена на лицитацију.

Митровић је потом покренуо медијски рат против Хрватске, забранивши рекламирање хрватског туризма на програмима "Пинк" телевизије, а најавио је и блокаду хрватске музике и кинематографије у свих пет земаља у којима "Пинк" има своје телевизије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана