Митар Мирић утајио порез

Агенције
Митар Мирић утајио порез

Иако се ове године цијела естрада нашла на удару Пореске управе Србије, изгледа да би први могао да падне Митар Мирић, јер му је током пореске провјере пронађена непријављена некретнина.

Познато је да се пјевач прославио пјевајући “не може нам нико ништа, јачи смо од судбине”, а  ускоро би стварност могла да га демантује и увјери да се та парола мијења уколико не поступа у складу са законом, пишу српски медији.

Наиме, како је Мирић покушао да сакрије шта је све стекао током каријере и у посљедњој години, инспекција је добро истражила поријекло његове имовине и утврдила да је нешто ипак утајио.

- Током “чешљања” естрадних личности порезници су Митру пронашли некретнину коју је покушавао да сакрије. Фолкер је неколико сати провео у разговору са инспекторима, правдајући се како живи као сав нормалан свет јер не зарађује као некад. Међутим, није могао да их превари. Кад су прегледали цјелокупну документацију, нешто им је у свему томе било сумњиво, па су кренули да истражују даље, док нису дошли до резултата - открива извор и додаје да Мирић често пјева на приватним прославама, гдје зарађује добар бакшиш, који не подлијеже провјери.

Чак се и фолкер једном приликом јавно хвалио да је пребукиран и да не зна шта ће од толиког новца.

Српски медији позвали су Митра, који се послије постављеног питања збунио и почео да муца.

- У Њемачкој сам. Шта вам треба сад?! Ма, није то тако, немојте то. Спавам, стварно спавам - рекао је пјевач и прекинуо везу.

Када су га позвали поново послије сат времена поново сјетио се да каже како је порезницима заборавио да пријави породичну кућу у БиХ.

- Ма, спавам, бре, жено, немам ништа. Лепо ти кажем да немам појма. Пази, имам с братом кућу у БиХ, али ја сам рођен тамо. Можда сам то заборавио да пријавим, а сад ме извини јер сам радио до пет ујутру и морам да спавам. Сад нисам концентрисан - правдао се Мирић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана