Мис­те­рио­зна до­ктор­ка Ма­ри­ја­на из Београда

Глас Српске
Мис­те­рио­зна до­ктор­ка Ма­ри­ја­на из Београда

Про­те­клих да­на топ те­ма ме­ђу фу­дба­ле­ри­ма у Срби­ји, а и у Ен­глес­кој је мис­те­рио­зна до­ктор­ка Ма­ри­ја­на Ко­ва­че­вић, ко­ја на не­ки свој "чу­дно­ват" на­чин ли­је­чи по­ври­је­ђе­не игра­че ко­ји до­ла­зе код ње на те­ра­пи­ју.

Да све ово ни­је са­мо пу­ка измишљоти­на срби­јан­ских ме­ди­ја свје­до­чи и нај­чи­та­ни­ји ен­глес­ки та­бло­ид "The Sun" ко­ји је објавио ви­јест да је ме­ђу фу­дба­ле­ри­ма на ос­трву све по­пу­лар­ни­ја упра­во до­ктор­ка Ко­ва­че­вић.

Бео­град­ске слу­жбе не­ус­пје­шно по­ку­ша­ва­ју ући у траг до­ктор­ки ко­ја ко­рис­ти ал­тер­на­ти­вне ме­ди­цин­ске ме­то­де, по­пут тре­тма­на те­чнош­ћу из, на­во­дно, коњске пла­цен­те, јер Ко­ва­че­ви­ће­ва за сво­ју пра­ксу не­ма ваљану ра­дну до­зво­лу.

Ни­ко јој не мо­же ући у траг осим ен­глес­ких фу­дбал­ских зви­јез­да. Та­ко­ђе, "The Sun" на­во­ди да је про­гањају и по­рес­ке влас­ти јер сво­ју ор­ди­на­ци­ју ни­је ре­гис­тро­ва­ла као по­сло­вни су­бјект. Би­ло је и по­ку­ша­ја здрав­стве­них ин­спе­кто­ра да по­сје­те њену ор­ди­на­ци­ју, ме­ђу­тим, сви они су не­ус­пје­шно за­врше­ни.

Мис­те­рио­зна "до­ктор­ка Ма­ри­ја­на" се не јавља ни пре­ко би­ло ко­јег дру­гог сред­ства ко­му­ни­ци­рања, ни држа­вним слу­жбе­ни­ци­ма, ни но­ви­на­ри­ма.

Све ово за­је­дно дос­та чу­ди јер су без ве­ћих про­бле­ма њену ор­ди­на­ци­ју, ко­ја је нај­вје­ро­ва­тни­је ра­спо­ре­ђе­на на ви­ше адре­са, про­на­шли мно­ги до­бро по­зна­ти пре­ми­јер­ли­га­шки фу­дба­ле­ри, по­пут Aр­се­на­ло­ва Ро­би­на ван Пер­си­ја, Чел­зи­је­вог Френ­ка Лам­пар­да, те чак че­тво­ри­це игра­ча из Ли­вер­пу­ла, Јо­си­ја Бе­на­ју­на, Фа­би­ја Aуре­ли­ја, Aл­бер­та Ри­ере и Гле­на Џон­со­на. Сви осим Лам­пар­да тре­ти­ра­ни су чу­де­сним сред­ством чи­ји сас­тав зна са­мо Ма­ри­ја­на. Да ово ни­је спе­ку­ли­сање свје­до­чи и по­да­так да је је­дна но­ви­нар­ска еки­па из Бео­гра­да ус­пје­ла да пресретне Хо­лан­ђа­ни­на у дре­су Aр­се­на­ла, Ван Пер­си­ја, на аеро­дро­му ко­ји им је пот­врдио да је био на тре­тма­ну код до­ктор­ке Ко­ва­че­вић.

Ин­те­ре­сан­тно је, та­ко­ђе, да је су­пруг го­спо­ђе Ко­ва­че­вић вла­сник је­дног од нај­по­зна­ти­јих ла­на­ца кла­ди­они­ца у Срби­ји. Тим је чу­дни­је да гдје год да ин­спе­кто­ри тра­же по­пу­лар­ну до­ктор­ку на­ила­зе на за­тво­ре­на вра­та.

У ме­ђу­вре­ме­ну, про­чу­ло се да људ­ска пла­цен­та по­ма­же у ли­је­чењу про­бле­ма са ми­ши­ћи­ма, па је Ко­ва­че­ви­ће­ва пос­та­ла по­зна­та и у Шпа­ни­ји. На при­је­длог саи­гра­ча из Еспањола, Ми­ла­на Смиљани­ћа, у Бео­град је тре­бао да до­ђе Иван де ла Пења. Нај­но­ви­ја ви­јест је да и Ли­онел Ме­си хо­ће да се "по крат­ком пос­туп­ку" изли­је­чи ка­ко би био спре­ман за не­дјељни ве­ли­ки дер­би са Ре­ал Ма­дри­дом.

На­во­дно, Ме­си је ко­на­чну одлу­ку тре­бао да до­не­се по­сли­је ута­кми­це Ли­ге шам­пи­она са Ин­те­ром, ко­ју је Бар­се­ло­на до­би­ла у уто­рак уве­че (2:0), а у ко­јој Ме­си ни­је играо због по­вре­де.

Иако су бри­тан­ски ме­ди­ји први испа­ли­ли ин­фор­ма­ци­ју да чу­до­твор­на до­ктор­ка Ма­ри­ја­на Ко­ва­че­вић спор­тис­те ли­је­чи ма­са­жом коњском пла­цен­том, Изра­елац Јо­си Бе­на­јун, фу­дба­лер Ли­вер­пу­ла, по по­врат­ку из Бео­гра­да је све обја­снио.

- Ка­да сам био на тре­тма­ну у Срби­ји, до­ктор­ка Ма­ри­ја­на ми је све де­таљно обја­сни­ла. Ни­је би­ло ни­ка­квих инје­кци­ја или жи­во­тињских ди­је­ло­ва, већ је ко­рис­ти­ла флу­ид ко­ји је на­пра­ви­ла од људ­ске пла­цен­те. Ни­шта ми ни­је убриз­га­ва­ла, ра­ди се са­мо о ма­са­жи по­ври­је­ђе­ног ди­је­ла ти­је­ла. Не знам шта дру­ги ка­жу, али ја сам одмах по­том мо­гао да играм и, ето, пос­ти­гао сам гол про­тив Ман­чес­тер Си­ти­ја. Ма­ри­ја­на је ра­ди­ла с мно­го по­зна­тих фу­дба­ле­ра и сви они има­ју ве­ома ви­со­ко мишљење о њој - ре­као је Бе­на­јун.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана