Мис Јапана поријеклом из Украјине одрекла се титуле након што је часопис разоткрио њену аферу

ГС
Мис Јапана поријеклом из Украјине одрекла се титуле након што је часопис разоткрио њену аферу

Побједница избора за Мис Јапана, рођена у Украјини, одрекла се круне након што је таблоид открио њену аферу са ожењеним мушкарцем.

Каролина Шино (26) крунисана је за Мис Јапана прије двије седмице, али је ова побједа изазвала јавну дебату због њеног поријекла. Док су неки похвалили крунисање жене страног поријекла, други су сматрали да она не представља традиционалне јапанске идеале љепоте.

Усред буре, локални часопис је објавио текст у којем се наводи афера. 

У свом првом одговору на вијест прошле седмице, организатори избора бранили су Шиино, рекавши да није знала да је мушкарац ожењен. Међутим, у понедјељак, организатори су рекли да је признала да је знала за брак и породицу тог човјека.

Она се извинила што је обманула јавност, а организатори су прихватили њено одрицање титуле, саопштило је Удружење Мис Јапана. Шиино се такође извинила својим фановима и широј јавности у изјави у понедјељак, у којој је рекла да је дјеловала из страха и панике као одговор на извјештај.

"Заиста ми је жао због великих невоља које сам изазвала и што сам издала оне који су ме подржавали", рекла је она.

Титула Мис Јапана сада ће остати упражњена до краја године, иако је било неколико другопласираних.

Схиино је титулу освојила 22. јануара те постала прва особа европског поријекла којој је додељена та част. Рођена је у Украјини прије него што се преселила с мајком у Јапан када је имала пет година и преузела јапанско презиме свог очуха, преноси Кликс

Она течно говори и пише јапански и постала је натурализована држављанка 2022. године. По освајању титуле, рекла је у свом говору:

"Нисам била прихваћена као Јапанка много пута, али испуњена сам захвалношћу што сам данас препозната као Јапанка."

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана