Мишел Обама: Нисам изненађена полемиком након Оскара”

Супер жена
Мишел Обама: Нисам изненађена полемиком након Оскара”

Мишел Обама је изјавила да “апсолутно није била изненађена” што је њено појављивање путем сателита на додјели Оскара изазвало полемике на националном нивоу - да ли је то било примјерено или не. Неки конзервативни критичари оптужили су је чак за себичан упад на церемонију с циљем да “украде сву пажњу”.

Појава друштвених мрежа, блогова и твитера на којима се стално расправља о свему, је узрок распламсавања оваквих полемика, сматра Мишел Обама.

“Моје шишке су повод за разговор цијеле нације. Моје ципеле могу да заподену полемику на националном нивоу. То је само показатељ докле смо стигли. Има пуно оваквих прича”, рекла је прва дама Америке. “То је као да је разговор за кухињским столом сваког човјека сада доступан свима и на тај начин се покреће разговор на нивоу нације о било чему”.

Мишел Обама се појавила путем сателита, уживо из Бијеле куће у току церемоније додјеле Оскара и прогласила добитника за најбољи филм, који је припао остварењу Бена Афлека “Арго”. Први пут у историји се прва дама укључила на овај начин у церемонију, јер је 2002. године у току церемоније пуштен снимак Лоре Буш са видео касете.

Американци су дуго били фасцинирани својим првим дамама, коментаришући све од њихове одјеће и косе до начина на који се понашају или васпитавају дјецу. Мишел Обама је изјавила да су она и предсједник Барак Обама уложили жалбу и да су понекад изложени додатном испитивању, зато што су прва црна породица у Бијелој кући, али такође и млад брачни пар (она је напунила 49 година прошлог мјесеца, а он има 51 годину) с малом дјецом (ћеркама Сашом која има 11 година и Малијом, која има 14).

Каже да не размишља много о критикама на тему онога што ради као прва дама.

Њена стратегија је, како је рекла, да ради у складу с вишим циљевима, а ноћ Оскара се уклапа у њену подршку умјетности. Недавно је позвала редитеља и чланове тима из такође номинованог филма “Звијери Дивљег запада” у Бијелу кућу да учествују у дебати са студентима из Вашингтона и Њу Орлеанса, који су гледали филм на затвореној пројекцији.

Рекла је да је била запањена помпом која се направила око њене нове фризуре и шишки које је исјекла, с којом се појавила на свој рођендан. уочи инаугурационог викенда.

На питање да ли је била изненађена што су њене шишке постале вијест, рекла је: “Била сам изненађена, морам да признам. За мене, то је само фризура!”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана