Мишел Обама: Није ме изненадило што је Меган говорила о раси

Срна
Мишел Обама: Није ме изненадило што је Меган говорила о раси

ЊУЈОРК - Бивша америчка прва дама, Афроамериканка Мишел Обама, изјавила је да је није потпуно изненадило оно што је британска војвоткиња од Сасекса, Меган Маркл, говорила о раси у недавном ТВ интервјуу.

Како је пренио је ББЦ, Мишел Обама је уздржано говорила за НБЦ тудеј о интервјуу Меган Маркл и принца Харија који су дали Опри Винфри, у коме су отворили низ различитих личних тема, укључујући расизам и ментално здравље.

У интервјуу за НБЦ, Мишел Обаму су питали шта јој је прошло кроз главу док је гледала Меганин искрен разговор у коме је навела да их је један члан краљевске породице питао колико ће тамна бити кожа њиховог сина Арчија, с обзиром на њено поријекло, јер је њена мајка Афроамериканка.

Јавна служба се налази у средишту пажње, рекла је Мишел Обама, која је провела осам година у Бијелој кући док је њен супруг, такође Афроамериканац Барак Обама био предсједник САД.

“И већина људи то не разумије, нити би требало да разуме. Оно што увијек имам на уму јесте да се ништа од овога не односи на нас у јавној служби, већ на људе којима служимо”, истакла је она.

Бившу прву даму САД питали су о тренутку када је Меган рекла Опри да је “доживела расизам”.

“Као што сам већ рекла, раса на овом свијету није нова конструкција за обојене људе, па стога није било потпуно изненадење чути њена осјећања и њихову артикулацију”, одговорила је Мишел Обама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана