Милиони у некретнинама: Српски пјевачи живе као краљеви!

Курир
Милиони у некретнинама: Српски пјевачи живе као краљеви!

Познато је да пјевачи одлично зарађују, а позамашни бакшиши омогућили су им луксузан живот.

Они најискуснији новац зарађен од пјевања уложили су у некретнине, а судећи по сликама њихових вила, може се рећи да српски пјевачи нимало не заостају за свјетским звијездама и да за велелепне куће дају и по неколико милиона евра.

Осим прескупих антиквитета, Вера Матовић посједује кућу која, по причама многих, вриједи чак 4.000.000 евра.

Надомак стадиона Партизана Вера Матовић пазарила је вилу која по наводима многих вриједи скоро четири милиона евра. Ова народна пјевачица, без које се до прије петнаестак година није могло замислити српско весеље, велике суме новца улагала је и у куповину умјетничких дјела, па је данас један од најозбиљнијих колекционара прескупих слика.

Познато је да Горан Бреговић улаже у некретнине, те није за џабе добио надимак краљ некретнина.

Горан Бреговић према писању медија у свом посједу има преко 30 кућа, вила, станова и гарсоњера у вриједности од преко 35 милиона евра. Посљедња у низу је некретнина на Сењаку коју је градио посљедње три године. Радови су напокон завршени, а Бреговић је по угледу на друге некретнине одлучио и ову да издаје. Свака вила Горана Бреговића процјењена је на барем милион евра. На Јахорини има некретнину од 450 квадрата, у Перасту двије куће и старачки дом, у који је уложио нешто више од милион евра, затим виле у Паризу, Истанбулу...

Бреговић је и сам једном приликом признао због чега је оптерећен тиме да има што више станова, кућа и пословних простора.

Цијелог живота имам страх од сиромаштва. Није то као код нас, кад си на улици, немате тетку да одете на ручак, немате ујака да позајмите новац. Рат је, и у рату сте у једном дану изгубили све што сте имали. Дуго ме је држао страх од сиромаштва. Ако погледамо уназад, ја сам због тог страха куповао превише ствари. Прије рата имао сам куће, станове, бродове, аутомобиле. То је сиротиња која од страха купује. Сада више не бринем о себи, имам дјецу, па исти тај страх имам и за њих - испричао је Бреговић својевремено.
Милош Бојанић осим дворца, посједује и хотел.

Милош Бојанић је власник дворца од 1.500.000 евра, а има и хотел на мору.

Пјевач је власник неколико прескупих некретнина, а на врху списка су његова луксузна кућа са базеном надомак Сремске Каменице, као и кућа у Баошићима, коју има скоро три деценије, а коју је малтене претворио у хотел. Бојанићева прелијепа кућа са зеленим кровом у Војводини чак је оглашавана на продају по цијени од милион и по евра, а пјевач је рекао да ужива у сређивању кућа и да себе види као озбиљног трговца некретнинама.

Ипак, куће на Црногорском приморју никад није желио да се одрекне јер му је посебно пријатно да љета проводи уз море, а његова супруга Бранка се бави издавањем смјештаја и исхраном туриста, који се задовољни из године у годину враћају да опет буду пјевачеви гости.

Пријина кућа вриједи пола милиона, али има једну ману.

Александра Пријовић живи у кући скупљој од пола милиона. Из новооснованог београдског насеља на обронцима Вождовца, гдје је живјела на посљедњем спрату једне зграде коју је сама купила, Александра Пријовић се трудна послије вјенчања са Филипом Живојиновићем с њим преселила у комшилук Филиповог оца, бившег тениског аса Бобе Живојиновића и његове супруге Лепе Брене, који су као свадбени дар младенцима поклонили ту кућу, чија вриједност се процјењује на око 600.000 евра.

Међутим, мана ове скупе некретнине је што пјевачица зид дијели са комшијама и што нема велико двориште у којем би њен насљедник имао свој кутак за игру.

У вили Вука Моба снимали се спотови.

Репер Вук Моб живи у луксузној вили у насељу Жарково, чија су изградња и опремање коштали око милион евра. У сређивање дома уложио је огромну суму новца, а сваки детаљ урађен је по његовом укусу. У питању је троспратна некретнина од 740 квадрата у којој се налази шест спаваћих соба, три купатила, два тоалета, а у огромном дворишту налазе се базен и љетњиковац. У дворишту се налази велики базен у којем се Вук опушта послије наступа, а с обзиром на то да се вода у њему грије, базен се може користити и до касне јесени.

Пјевач Миле Китић познат је по томе што воли луксузан живот. У истом том маниру, његова супруга Марта Савић и он опремали су вилу. Да буде упечатљива, да има дрекавих, али и луксузних детаља.

Фолк звијезда Драгана Мирковић не посједује ни вилу ни кућу, већ огроман дворац.

Велелепни замак Ебенфурт вриједи читаво богатство, а пјевачица је са великом љубављу и пажњом водила рачуна о сваком детаљу.

Ту су и огромне сале које заузимају читаво крило, а неке чак и два. На другом спрату, у дијелу замка у којем планирамо да живимо, налази се велика балска дворана. Дијо првог спрата желимо да претворимо у музеј и отворимо за посјетиоце и школске екскурзије, али не намјеравамо да наплаћујемо улаз. Неопходна је и рестаулација слике на плафону, што захтијева вријеме, за шта ће бити задужени прави умјетници - говорила је Драгана својевремено.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана