Милијардер слаже зграде као коцкице

Агенције
Милијардер слаже зграде као коцкице

Мадрид - Најбогатији човјек планете Амансио Ортега, који је оснивач компаније "Индитекс" под чијим кровом послује "Зара", купио је облакодер за 490 милиона евра.

Ортега је пазарио најпознатији облакодер у Мадриду, познат као Торе Пикасо, а зграда има 43 спрата. Куповина је још један корак овог славног милијардера у настојању да изгради империју од својих компанија. Ортега је прије пет година одлучио да вођење свог модног царства препусти другима на управљање, иако је задржао 60 одсто власништва. Из тог разлога је последњих неколико година усмјерио пажњу на то да искористи економску кризу и пад цијена некретнина на свјетском тржишту. Данас посједује око 26 зграда широм свијета чија се вриједност процјењује на око пет милијарди долара.

У његовом портфолију су и четири нове зграде у Мадриду, Њујорку и Лондону укупне вриједности око 830 милиона долара, а у власник је и једног од најлуксузнијих хотела у Америци. Ортега је постао најбогатији власник некретнина у Великој Британији престигавши у томе и војводу од Вестминстера. Гас, банкарство и туризам су остале гране у које Ортега улаже новац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана