Милијардер Ричард Бренсон се прерушио у стјуардесу због изгубљене опкладе

Агенције
Милијардер Ричард Бренсон се прерушио у стјуардесу због изгубљене опкладе

Први човек компаније "Вирџин", Ричард Бренсон, прије двије године је склопио опкладу са извршним директором авио компаније "AirAsia" Тонијем Фернандесом. Обојица су тврдили да ће управо њихов тим побjедити у трци Формуле један, али Бренсон је изгубио. За казну, морао је да обрије ноге, нашминка се и преруши у стјуардесу, а затим служи путнике током једног од летова Фернандесове авио компаније.

Након што је његов тим изгубио на гран прију, Ричард Бренсон је знао да ће кад-тад морати да испуни захтjев који је Фернандес поставио опкладом.  

Пошто му прерушавање у стјуардесу није звучало примамљиво, двије године је одлагао овај подухват, али коначно је дошло вријеме "наплате дуга".  

Он је одабрао лет од Перта до Куала Лумпура, који је заправо био дио хуманитарне акције "Старлајт" фондације за помоћ болесној дјеци. Стјуардесе су му обријале ноге, а Бренсон је обукао црвену униформу, нашминкао се и обуо ципеле високих потпетица.  

- Обојица смо имали своје тимове на гран прију, а ја сам био увјерен да ћу побједити. Међутим, нешто је пошло наопако. На све начине сам покушавао ово да избјегнем, али знао сам да ћу једног дана морати да испуним услове опкладе - рекао је Ричард Бренсон.

 Он је пристао да стави вјештачке трепавице, плаву сјенку за очи и црвени кармин, али није желио да се одрекне браде, која је већ годинама његов заштитни знак.  

- Зар никад нисте видјели стјуардесу са брадом? - упитао је милијардер окупљене новинаре, а један од њих је одговорио да је видео сличан призор током лета аустралијске авио компаније "Qantas".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана