Милијардер продао авион да не би могли да га прате климатски активисти

ГС
Foto: AП

Бернар Арно, власник бренда луксузне робе „Луј Витон“, изјавио је за француски Радио Класик да је продао авион.

„Истина... група LVMH је имала авион и продали смо га. Резултат је да сада нико не може да види куда идем јер сада изнајмљујем авионе“, рекао је Арно.

Тај потез је услиједио пошто је Твитер постао преплављен налозима као што су "I-fly-Bernard" и "laviondebernard", гдје су се могли пратити летови Арноовог приватног авиона и извјештаји о угљеничном отиску или атмосферском загађењу које он проузрокује, преноси РТ.

Авион, канадски „бомбардије глобал 7500“, наводно је највећи пословни млазњак тренутно на тржишту. Према Ројтерсу, цијена новог авиона је још 2019. године износила 73 милиона долара. Изнајмљивање кошта око 10.650 долара на сат, према веб-страници Парамунт бизнис џет.

У медијским извјештајима се тврди да је Арно често користио свој авион, а Форбс је у једном чланку из 2019. навео да је путовао приватним авионом најмање једном мјесечно.

Арноов син, Антоан, рекао је у истом радио-интервјуу да чињеница да други људи знају гдје се налази авион компаније није само непријатна већ и штетна за посао.

„Није баш добро да наша конкуренција у сваком тренутку зна гдје смо. То им може дати идеје и неке индиције“, навео је он.

Нето богатство Бернара Арноа износи око 134 милијарде долара, што га чини трећим на свијету по богатству, иза Илона Маска и Џефа Безоса, према „Блумберговом“ индексу милијардера, преноси РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана