Милена Ђекић: Медијафест ćе постати регинонални догађај

Нада Бранковић
Милена Ђекић: Медијафест ćе постати регинонални догађај

На бањалучкој тврђави Кастел од 9. до 12. јуна ове године одржаће се Други фестивал медија "Медијафест", а његова овогодишња порука гласи: "Отвореност за нове информације, идеје, људе и изазове".

Ово је у интервјуу за "Глас Српске" изјавила директор "Медијафеста" Милена Ђекић.

- У односу на прошлогодишњи, овај "Медијафест" представља много обимнији пројекат. Наша дугорочна визија је уписати име "Медијафест" као незаобилазно мјесто на медијској мапи региона - рекла је Ђекићева.

* ГЛAС: Бањалука је други пут домаћин фестивала медија. По чему се овај разликује од претходног и шта ће све моћи посјетиоци да виде?

ЂЕКИЋ: Бројни концерти, добра атмосфера, нове идеје те богатији програм чине овај "Медијафест" обимнијим пројектом него што је био прошле године, а наша визија је да упишемо име фестивала на медијску мапу региона. Кроз дебате, предавања и радионице обрадићемо актуелне теме у вези са новинарством, маркетингом и дизајном. Очекују нас предавања Карима Рашида, Ивана Станковића, Џонатана Груберта… Из Хрватске долазе Влатка Покос, Ведран Струкар и Денис Латин, из Србије Срђан Шапер, Владимир Цех, Оливера Ковачевић, Драган Маринковић, Гордана Суша, Aлександар Јовановић и многи други. Желимо препознати младе будуће перспективне кадрове из области новинарства, због чега је организована "Талент колонија", а у оквиру фестивала биће одржана и "Ноћ рекламождера". Оно што је посебно јесу адреналински спортови и незаобилазни рафтинг на Врбасу у којима ће уживати сви учесници.

* ГЛAС: Колико кошта котизација?

ЂЕКИЋ: Што се тиче едукативног дијела програма, он је намијењен ускопрофилисаној циљној групи, и то представницима медијских кућа, маркетиншке и оглашавачке сцене, запосленим у агенцијама, маркетингу, продаји, дизајнерима и онима који желе постати дио ове сцене. Котизација за учествовање на свим догађајима је 400 КМ и много је повољнија у односу на цијене у окружењу.

Отказан концерт

Концерт Емира Кустурице и "The No Smoking Orchestra" којим је требао да буде отворен "Медијафест" отказан је због болести пјевача групе Нелета Карајлића.

- Емир Кустурица долази на предавање "Брендирање градова" 10. јула - саопштио је менаџер групе ""The No Smoking Orchestra" Драгослав - Гане Пецикоза.

Онима који су већ купили карте за овај концерт новац ће бити враћен на продајном мјесту на бањалучком Тргу Крајине.

Овогодишњи фестивал медија отвориће поп-рок група "Скрипта".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана