Милан Станковић: Еуросонг ми је промијенио живот - VIDEO

Марина Хрваћанин
Милан Станковић: Еуросонг ми је промијенио живот - VIDEO

Не знам колико се види али увек имам трему. То је нормално када хоћеш да испадне све како треба. Она ме покреће на неки начин, али кад изађем на сцену и осетим сву ту енергију, знам да сам дао све од себе и све испадне како треба.

Ово је у интервјуу за "Глас Српске" рекао пјевач Милан Станковић, представник Србије на такмичењу за "Пјесму Евровизије" која се одржава у Ослу.

* ГЛAС: Колика је част за Вас, као младог пјевача, сарадња са Гораном Бреговићем?

СТAНКОВИЋ: Брега је стварно велики, у сваком смислу, и велики човек и велики професионалац. И да нисам победио на избору за представника Србије на "Еуросонгу" било би ми довољно то што сам имао част да радим с њим.

* ГЛAС: Да ли Вам је Бреговић узор, и као музичар и као особа?

СТAНКОВИЋ: Веома је спонтан и природан и оправдава статус велике звезде. Он је доказ да је човек једноставнији и опуштенији што је више успео у животу. Сматрам да ће то што је међународно признат бити велики плус за Србију на "Еуросонгу".

* ГЛAС: Колико Вам је одлазак на "Еуросонг" већ промијенио живот?

СТAНКОВИЋ: Много. Никада нисам напорније радио, али то је оно што сам и желео. Ово је велики корак у мојој каријери и време је да се ураде велике ствари.

* ГЛAС: Шта очекујете на "Еуросонгу" и колико Вам је битан резултат који ћете постићи?

СТAНКОВИЋ: Прве повратне реакције су заиста одличне. То показује гледаност спота на You Tube -у и највише коментара на сајту "Еуросонга". Није само битно победити, јер се то никад не може прогнозирати. Побеђује она песма која у кључном моменту "окине" публику да гласа за њу. Мени је битно да представимо нашу земљу у позитивном светлу. Могу само да гарантујем да ћемо се потрудити да будемо другачији од свих осталих.

* ГЛAС: Да ли Вам је порасла популарност код дјевојака?

СТAНКОВИЋ: Не оптерећујем се популарношћу генерално, али што се девојака тиче, није ми ово све подигло популарност - увек сам био популаран код девојака.

Вукашин осми, Милан седми

На састанку шефова делегација који се традиционално одржава у граду домаћину такмичења за "Пјесму Евровизије" одређен је редослијед наступа свих земаља учесница на овогодишњем "Еуросонгу".

Жријебом је одлучено да ће представник БиХ Вукашин Брајић с пјесмом "Муња и гром", аутора Дине Шарана, наступити у првом полуфиналу, 25. маја под редним бројем осам. Истог дана, Милан Станковић ће као представник Србије на бину изаћи као седми.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана