Милан Поповић - Од шофера до краља бакра

Aгенције
Милан Поповић - Од шофера до краља бакра

Мултимилионер Милан Поповић каријеру је почео крајем 80-их као таксиста у Швајцарској. „Никада се није бавио криминалом, нити политиком. Обогатио се захваљујући својој интелигенцији и огромној амбицији. Тражио је шансу, добио је шансу и искористио је шансу", каже извор „Блица" који је почетком 90-их радио с њим у швајцарској фирми „Марк Рич комодитиз".

Амбициозан, вриједан, интелигентан и предузимљив, каквим га бивши колега описује, али и интересантан, причљив и харизматичан, спријатељио се с брокером за метале из фирме „Марк Рич комодитиз" (МРК). Док су се дружили, Милан је сваку прилику користио да му набаци неку своју пословну идеју. Његов пријатељ убрзо схвата да су Миланови интелектуални капацитети далеко надмашили посао шофера, који је до тада имао, те му заказује разговор за посао у фирми.

- Дошао је ујутро, у заказано вријеме, и стрпљиво је сједео и чекао до 18 сати да га директор прими. Био је млад и енергичан и видјело се да је рјешен да успије. Одлично је радио свој посао. Москва се тих година отварала као тржиште, па су у МРК запошљавали Србе јер су лако учили руски језик и добро су се уклапали у руско друштво - објашњава наш извор. Поповић је директно сарађивао са Игором Алтушкином, трговцем металима свјетског калибра. Видјевши како се посао ради, брзо је сабрао два и два, дао отказ у МРК и отворио своју фирму.

- Та његова мала фирма директно је сарађивала са огромном компанијом Игора Алтушкина. Како? Прича се да је руском олигарху објаснио данас добропознату финансијску технику пребацивања пара на Кипар. Тако је Поповић зарадио први милион, а убрзо и други, трећи седми, једанаести... - прича извор „Блица".


Пребогати Србин, млад, згодан и интелигентан, ‘96. године постаје дио Московског џет-сета. Новац улаже у ресторане и ноћне клубове за богаташе, што му омогућава још боље пословне контакте. Авиони, јахте, најскупљи шампањци и најљепше жене постају његова свакодневица. Посао шири на Доминиканску Републику и Америку, а 2001. године доводи Игора Алтушкина у Србију и њих двојица заједно са Зораном Дракулићем, који убрзо излази из посла, улажу паре у ваљаоницу у Севојну.


У Београду, у Његошевој улици, купује пентхаус (стан који обухвата цио посљедњи спрат) и почиње да прави журке у маниру свјетског плејбоја. Поливање најскупљим шампањцем, иначе обичај богатих Московљана, доноси у Београд. Називају га „краљем бакра".


- Авантуристички дух му не да мира. Купује авион и полаже за пилота да би могао сам да управља; крстари Јадраном на својој јахти у друштву атрактивних дјевојака из Русије и Србије. Омиљен је међу женама, али ниједној не полази за руком да га дуго задржи. Авантуриста је, несталан и све му брзо досади - прича извор „Блица".


Милан се клонио медија и јавности. Од пријатеља је увијек захтевао дискрецију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана