Милан Поповић би могао да остане без очинских права

Aгенције
Милан Поповић би могао да остане без очинских права

Уколико су тачне информације да Милан Поповић свог седмомјесечног сина Александра није видио дуже од три мјесеца, његова, сада већ бивша вјереница Северина има законско право да на суду затражи да му се привремено одузму родитељска права.

Према хрватском Породичном праву, Северина ће имати могућност да тражи алиментацију која би могла да износи до 1.500 евра мјесечно. У Хрватској се обично алиментација одређује у висини зараде родитеља, и износи 17 одсто.
 

Позната пјевачица, према мишљењу адвоката, на суду може да захтјева да отац учествује у покривању трошкова дадиље, скијања, скупих приватних вртића и школа, као и рачуна у елитном крају у коме живи. 

Док суд не одреди код кога ће дијете да живи у будућности, Милан ће сина Александра моћи да виђа само у Хрватској. Такође, пјевачица за свако напуштање земље са дјететом мора да добије дозволу од надлежног центра за социјални рад. Суд ће регулисати сусрете дјетета са родитељем са којим више не живи заједно, уколико се Северина и Милан то сами не договоре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана