Мет Дејмон: Ридли Скот заслужује Оскара

Агенције
Мет Дејмон: Ридли Скот заслужује Оскара

Глумац Мет Дејмон покренуо је храбру кампању уочи овогодишње додјеле награде "Оскар" изјавивши да је Ридли Скот "дао више него довољно кинематографији током своје каријере" и да је заслужио награду Америчке филмске академије.

Дејмон је говорио на гала вечери приређеној поводом почетка Интернационалног филмског фестивала у Палм Спрингсу, који је постао "одлично посјећена станица на прометном путу холивудских награда", јер се одржава у вријеме номинација за "Оскара" и осам дана прије додјеле награде "Златни глобус".

Дејмон, који игра главну улогу у Скотовом филму "Марсовац", изјавио је да је био шокиран када је открио да 78-годишњи редитељ остварења "Истребљивач" и "Осми путник" није никада добио "Оскара" иако је био три пута номинован и његов "Гладијатор" 2001. године освојио награду Америчке филмске академије за најбољи филм.

- Он је мајстор. Има неколицина таквих на планети и он је један од њих - рекао је Дејмон изразивши увјерење да је ово година када ће Скот добити "Оскара".

Поред Дејмона, овој кампањи су се придружили Џони Деп, Кејт Бланшет, Кристијан Бејл и Мајкл Фасбендер.

- Не знам да ли би требало то гласно рећи, али када смо снимили "Двоструку игру", много смо говорили о Мартију (Мартин Скорсезе) и исплатило се - додао је Дејмон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана