Мерлинкина изгубљена љубавна писма на аукцији

Агенције
Мерлинкина изгубљена љубавна писма на аукцији

Није тајна да је Џо Димађо јако волио Мерилин Монро. Познати спортиста је плакао на њеној сахрани, а наредних 20 година скоро сваки дан слао свјеже цвијеће на њен гроб.

Изгубљена архива љубавних писама Мерилин Монро која ће се наћи на аукцији слиједеће недјеље откривају другу страну односа Мерлинке и њеног првог супруга, као и његову емотивну страну. Срцепарајући развод њииховог брака забиљежен је у писмима које је Џо слао холивудској глумици, а наћи ће се на аукцији на Беверли Хилсу.

"Волим те и желим да будем с тобом", написао је у једном писму из колекције када је Мерлинка објавила да се разводи након само неколико мјесеци брака 1954. године – "Највише на свијету бих волио да поново можеш да пронађеш сигурност поред мене"

Он је написао да је био веома повређен када је на телевизији чуо своју супругу како говори да ће се развести од њега.

"Моје срце је пукло на пола посебно када сам те видио да плачеш пред свим тим људима"

У неким од писама могу се наћи и она од њеног трећег супруга, режисера Артура Милера. Међу њима се нашло и једно у коме се Мерилин, која се сматрала највећим секс-симболом Холивуда жалила на многе од својих несигурности.

Монро је преминула у 36. години давне 1962., а писма је оставила свом ментору, легендарном учитељу глуме Лију Страсбергу. Он их је касније предао пријатељу у ког је имао повјерења да ће их чувати. Породица тог пријатеља одржала је обећање и чувала писма која су врло очувана и изгледају као да су јуче написана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана