Мерлин представља БиХ на Евросонгу

Глас Српске
Мерлин представља БиХ на Евросонгу

Дино Мерлин представљаће БиХ на 56. такмичењу за пјесму Евровизије 2011. године, које ће бити одржано 10., 12. и 14. маја у Диселдорфу.

- За мене нема веће мотивације од тога да представљам своју земљу. Ухватили сте ме усред снимања новог албума, што је добар тајминг, сада могу да дам најбоље од себе - каже Мерлин.

Дино је БиХ већ представљао, на Евросонгу 1999. године у Јерусалиму, када је освојио седмо мјесто са пјесмом "Путници".

- Послије Јерусалима сам рекао "никад више". Доста је напорно, а 15 до 20 дана сте прави војник. Но, мислим да могу направити добру причу, мислим када будем на тој бини у Њемачкој да ће многи рећи "ово је ОК" - истакао је Мерлин.

- Уназад неколико година заобилазио сам евровизијско такмичење као опцију која ми је нуђена. Све ово вријеме Дирекцији бх. Евросонга сам сугерисао да бирају неког другог, те предлагао и Харија, и Лаку, и Регину, као и друге музичаре. Међутим, на овогодишњи позив БХРТ-а одговорио сам потврдно. Можда су разлог сви они људи који воле моје пјесме и очекују то од мене.

БХРТ ће премијерно представити пјесму представницу на Евросонгу 2011. у специјалном ТВ шоуу који ће бити емитован у недјељу, 20. фебруара 2011. године. Aутор музике и текста и извођач пјесме представнице БиХ биће Дино Мерлин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана