Мел Гибсон наводио полицајце да га убију

Глас Српске
Мел Гибсон наводио полицајце да га убију

Мел Гибсон је покушао себи да одузме живот уз помоћ полиције када га је супруга напустила и тражила развод послије 26 година брака, тврди блиски пријатељ аустралијског глумца.

Звијезда филмова "Смртоносно оружје" је наводно покушао да изазове полицајца да потегне оружје и пуца у њега пошто га је засуо антисемитским увредама након што је заустављен због вожње у алкохолисаном стању.

Инцидент, који се догодио прије четири године, довео је до пада некада блиставе Гибсонове каријере у Холивуду и оштре осуде у јавности.

Један његов пријатељ је, међутим, недавно открио за часопис "Венити фер" да Гибсон није био антисемитски расположен већ је желио да изврши самоубиство због тога што га је супруга Робин напустила.

Самоубиство уз помоћ полиције је популаран самоубилачки метод у Aмерици гдје људи свјесно провоцирају полицајце и тјерају их да употријебе оружје.

Гибсон је био растројен тог дана када се вратио у Лос Aнђелес са снимања филма и открио да су се његова супруга и седморо дјеце иселили из куће.

Убрзо послије тога заустављен је због вожње под дејством алкохола и упустио се у сада већ познату тираду у којој је рекао да су "Јевреји одговорни за све ратове у свијету".

- Сматрао је да је заказао као људско биће. Мел је покушао да испровоцира полицајца да извади оружје и убије га - казао је извор "Венити фера".

Гибсон се касније извинио за свој антисемитски испад у серији интервјуа које је дао, описујући своје понашање као "жалосно".

Осуђен је на три године условно и морао је да се подвргне програму одвикавања од алкохола.     

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана