Мел Би срећу нашла у породици и селу

Агенције
Мел Би срећу нашла у породици и селу

Са окружењем у виду поља са стадом оваца, групом кокошака и четири кошнице Мелани Браун сједи на вратима сеоске куће носећи велике розе “уг” чизме.

Ова обућа баш и није прикладна за шумовити крај Јоркшира, али ни Мелани Браун, позната као Мел Би, није особа коју срећете у предјелима испуњеним мочварама и пољима са дивљом камилицом. То је свијет потпуно другачији од хистеричне турнеје “Спајс грлса”, праћене скупом одјећом и Сваровски кристалима која је донијела зараду већу од 65 милиона евра. Њена фарма је удаљена хиљадама километара од Лос Анђелеса, који јој је био дом у посљедњих 15 година.

- Људи су изненађени што живим овдје јер у ствари не знају ко сам или шта ме интересује. Искрено говорећи, дуго времена и ја нисам знала ко сам у ствари. Увијек сам била позната као гласна, дивља и говорљива Опасна Спајси и то је дио мене, али не и у потпуности ја. Оно што знам јесте да се никада нисам осјећала више опуштено, срећнија него икада и ближа себи. Осјећам се потпуно комфорно у сопственој кожи - каже позната британска пјевачица која је одрасла у оближњем Лидсу.

Додаје да је провела десет година живота избјегавајући дом, не причајући са породицом, не дружећи се са пријатељима и сада се вратила на само неколико километара од мјеста гдје је одрасла.

- Увијек сам осјећала да се морам одвојити и доказати се пред читавим свијетом, али схватам да је најважнија ствар сада за мене да се вратим кући, поправим порушене мостове, будем мајка, кћерка, ујна и сестра. Да будем са својом породицом - казала је она.

Њен пут од Лидса до свјетске доминације, Холивуда и назад кући почео је као модерна бајка, да би се на крају претворио у прави кошмар. Као дијете из мијешаног брака које је одрасло седамдесетих у Јоркширу, постала је позната као тинејџерка и успјела је да са групом “Спајс грлс” обиђе планету и дружила се са многим познатим личностима, почев од принца Чарлса па до Нелсона Манделе и Мадоне. Она је већ успјела да се уда­, разведе и роди дијете прије него што се група распала 2000. године. Након тога сели се у Америку, гдје се удала за Едија Марфија, који је до данас остао љубав њеног живота. Међутим, њихов брак се драматично распао, а након тога је направила велику грешку удавши се за филмског продуцента Стивена Белафонтеа.

- Током овог брака изгубила сам породицу, пријатеље, самопоштовање и готово сам изгубила живот. Толико дуго сам се осјећала осрамоћено. Мислила сам да сам глупа и да је све што се догађало било моја грешка. Никада раније нисам чула о присилној вези. Тек након објављивања своје књиге схватила сам да је емоционална злоупотреба епидемија која погађа милионе људи. То је стид који вас тјера да патите у тишини. Али ја више немам тај стид - казала је она.

 Мел Би је данас жена која живи смирено на фарми.

- Свиђа ми се мир, волим животиње. Сатима посматрам пчеле како улазе и излазе из кошнице - рекла је “спајсица” која се нада да ће наставити да прави турнеје са својом поп групом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана