Мекензи Скот је званично најбогатија жена на планети

Г.С.
Мекензи Скот је званично најбогатија жена на планети

Џеф Безос, њен бивши муж, недавно је оборио сопствени и свјетски рекорд, јер се његова нето вриједност процјењује на више од 200 млрд долара.

 

 

Мекензи Скот је најбогатија жена на свијету са нето вриједношћу од 68 милијарди долара, према Блумберговом индексу милијардера. Јавности је позната као филантроп и бивша супруга главног извршног директора Амазона, Џефа Безоса.

Она је, међу женама, на трону замијенила Франсоаз Бетенкур-Мејер, француску насљедницу Лореала, која заједно са својом породицом посједује 33% власничког удјела у компанији.

Безос и Скот развели су се 2019. године, а као резултат тога, она је стекла акције у Амазону вриједне око 38 милијарди долара. У јулу се огласила путем свог блога и рекла да је у протеклих годину дана донирала 1,7 милијарди долара свог богатства организацијама које се баве разним врстама дискриминације, као и онима које испитују здравље и климатске промјене.

У јулском посту на блогу, Скот је рекла да је у протеклих годину дана донирала 1,7 милијарди долара свог богатства у неколико различитих разлога, укључујући расну једнакост, ЛГБТQ права, јавно здравље и климатске промјене. Осим што је тренутно на првом мјесту по богатству међу љепшим полом, Скот је и 12. најбогатија особа на Земљи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана