Меган Маркл и принц Хeри прекинули традицију стару 64 године

Агенције
Foto: Агенције

Још сада већ давне 1960. године тајно веће одлучило је да ће потомци краљице Елизабете II, осим оних који имају титулу принцезе или принца или жена које ће се удати, носити презиме Монтбатен-Виндзор. Али, принц Хeри и Меган Маркл рекли су да тако више неће моћи.

Меган Маркл и принц Хeри су одлучили да промијени презимена своје дјеце, принцезе Лилибет и принца Арчија, а ту су вијест објавили на својој краљевској веб страници суссеx.цом.

Арчи и Лилибет се тако од сада презивају Сасекс.

Неке је ова одлука шокирала, а други тврде да је ово одлука која је значајна за Хeријеву породицу јер показује њихово заједништво и снагу.

- Стварност је врло једноставна - бити Сасекс је њихов посао, а породица сада први пут има исто презиме. То је велика ствар за сваку породицу. То представља њихово уједињење и њима је то тренутак поноса, рекао је извор за Тајмс, преноси Јутарњи лист.

Подсјетимо се да дјеца принца Херија и Меган Маркл по рођењу нису добили титуле принцезе и принца, али то се промијенило кад је њихов дјед, краљ Чарлс, дошао на власт 2022. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана