Медији открили превару, уклоњена слика Кејт Мидлтон након операције

ГС
Медији открили превару, уклоњена слика Кејт Мидлтон након операције

Новинске и фото агенције су уклониле фотографију Кејт Мидлтон након операције уз образложења: „При ближем прегледу изгледа да је извор манипулисао сликом. Обавезно 'убити' слику“

Палата се данас суочава са питањима након што је фотографија Кејт Мидлтон објављена на Дан мајки, дочекана на нож од стране фото агенција и фанова. Они тврде да је слика на којој принцеза позира сједећи окружена дјецом изманипулисна, а фанови указују на грешке које наводно указују да је у питању монтажа.

Изражена је забринутост због могуће дигиталне манипулације нове породичне фотографије која приказује Кејт (42) са принчевима Џорџом и Луисом и принцезом Шарлот. Ово је прва званична објава и слика након операције абдомена коју је имала у јануару.

Од руку принца Луија до дезена одјеће и линија које се не поклапају, јавност наоштрених очију истиче низ ствари за које вјерују да представљају сумњиве детаље на фотографији. Сви су одмах примјетили да на Кејт на руци не носи бурму, па је то био материјал за разне теорије завјера, а палата још увијек није коментарисала забринутост јавности и разне теорије завјере, у којима неки иду толико далеко да сумњају да је Кејт генерисана уз помоћ вјештачке интелигенције и додата на слику.

У међувремену, фото агенције укључујући Ројтерс, АП, Гети и АФП, синоћ су повукле фотографију, уз образложење да постоји могућност да је дигитално изманипулисана. Агенције су уклониле фотографију уз образложења: „При ближем прегледу изгледа да је извор манипулисао сликом. Обавезно 'убити' слику.“

Краљевски посматрачи похрлили су на друштвене мреже да укажу на то да су зглоб и рукав џемпера принцезе Шарлот дигитално измјењени, као и да јој кољено дјелује замагљено. Такође наводе да јој је коса на страни ближој Кејт нагло скраћена. Сви се питају и гдје је нестао прстен са Кејтине руке, који увек носи на званичним сликама, а ту су још детаљи попут замућене косе, као и рајсфершлус на њеном прлсуку који није правилно постављен. На слици, један од Луисових прстију дјелује краћи од осталих. Други сумњиви аспекти укључују прозорска стакла иза породице, као и касно јесење лишће на дрвећу које се не поклапа са тврдњом да је слика од недавно, преноси Ало.

Краљевски коментатор Пинтер Хант рекао је: „Ово је штетно за краљевску породицу. Знали су да ће бити велико интересовање за било коју слику који избаце након Кејтине операције. Њихов изазов је што ће се сада људи питати да ли може да им се вјерује и када следећи пут издају саопштење о напретку принцезиног опоравка“.

Без званичног одговора палате, очигледне грешке у монтажи долиле су уље на ватру о причама које тренутно окружују принцезу од Велса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана