Марковић: Од пласмана важнија забава

Бране Радуловић
Марковић: Од пласмана важнија забава

Велики број становника села Кулаши код Прњавора, испратио је јуче Марејану Марковић, овогодишњу мис БиХ у Кину, гдје ће 19. децембра учествовати на избору за мис свијета.

Деветнаестогодишња дјевојка, однедавно студент бањалучког Филолошког факултета на смјеру енглески језик, дјеловала је расположено, али и помало тужно.

- Некако ми пада тешко јер остављам на мјесец дана два брата, сестру и мајку. Најсрећнија бих била да и они могу кренути са мном. Од породице имам заиста велику подршку, на чему сам им неизмјерно захвална - каже Марејана.

Сви они који познају Марејану кажу да се није промијенила. И даље другује са ранијим пријатељима, уз све особине које су је и раније красиле. Додуше, сада има мање слободног времена, што њени другари потпуно разумију.

- Полазим у, за мене, непознати дио свијета. Намјерно се нисам распитивала гдје се налази то кинеско острво гдје ћемо провести мјесец дана. Желим да изненађење за мене буде комплетно. Нисам оптерећена избором и пласманом, али ми велику част представља могућност да будем у друштву са још 190 дјевојака са свих континената. Циљ ми је, ма колико то можда звучало необично, да се у Кини лијепо забављам и да упознам нове пријатељице - казује Марејана.

Пред њом су вишедневне напорне припреме за завршну приредбу и потајно вјеровање Прњаворчана да њихова Марејана може и до самог трона у свјетској конкуренцији.

У Кулашима већ размишљају о децембарском дочеку у центру овог села. Биће још ватренији од оног којим су мјештани дочекали Марејану из Сарајева, када су заједно славили побједничку круну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана