Марко Фехер 15. јуна отвара први “ Creative & Fashion Industry ” у Бањалуци

Илијана Божић
Марко Фехер 15. јуна отвара први “ Creative & Fashion Industry ” у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Посебност и таленат Марка Фехера засијаће на ревији којом ће бити отворен први “ Creative & Fashion Industry ”, а који ће бити одржан 15. и 16. јуна у Банском двору у Бањалуци.

И овога пута његова колекција обећава строге форме, те сценске комаде у које је већ облачио велика имена шоу бизниса. Посјетиоци ће бити у прилици да виде колико далеко можемо досегнути с модом, како у виду мијењања наратива, тако и промоцијом  економије и предузетништва које прати квалитет и знање.

Марко Фехер оштрим кројевима разбија предрасуде модно конзервативног Балкана, а модну сцену самоувјерено креира по свом. Знање је стицао и на престижном лондонском Central Saint Martinsu, а своје креације и колекције излагао је од Загреба, Београда, Сарајева, преко Лондона, све до Ванкувера.

Упркос конзервативној средини у којој живи и ствара, од почетка је пропитивао традиционалне вриједности и дубоко укоријењене строге норме које друштво намеће сваком појединцу, јасно критикујући оно што не ваља и што кочи савременог човјека и његов пут ка слободном животу.

Из тима “Creative & Fashion Industry” су истакли да је Марко Фехер дио “великог” и “свјетског” модног шлага, дизајнерска визија и умијеће којим се неизмјерно поносе, јер је наш са ових поднебља.

- Његове модне поруке попут “Љубав на сва три језика”, “ He said Yes ”, “Нема проблема”, носе и одређену дозу тежине којом је разбијао табуе, предрасуде, калупе који су устаљени, али и погрешни. Његове колекције осим моћних, упадљивих кројева и оригиналних принтева, носе причу о породичним односима, коријенима, о родним улогама, равноправности и још много других важних тема које увијек допру до публике и потакну на расправу - саопштили су из “Цреативе & Фасхион Индустрy”.

Током ова два дана “ Creative & Fashion Industry” од Бањалуке ће направити бљештави модни центар, представљајући оно најбоље из регионалног креативног свијета. Том приликом до изражаја ће доћи моћ симбиозе и културе, кроз очи привреде и индустрије, без којих ниједна заједница не може да функционише у пуном потенцијалу. Програм чине наступи регионалних и свјетских модних дизајнера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана