Маријана Марковић из Прњавора мис БиХ

Агенције
Маријана Марковић из Прњавора мис БиХ

Титулу мис БиХ понијела је Маријана Марковић из Прњавора. Она ће у децембру ове године путовати на Избор за мис свијета 2015. у Кину, на егзотично острво Хаинан, у луксузни хотел са седам звјездица "Beauty Crown Grand - Tree Hotel Sanya LvKa ".

Двадесети, јубиларни Избор мис БиХ за мис свијета одржан је у недјељу увече у хотелу "Терме" на Илиџи. Прва пратиља мис БиХ је Лејла Хоџић, а друга пратиља Нермана Малкић.

За мис телевотинга изабрана је Ана Марија Томић, а за мис интернета Маријана Марковић. Ена Дедић је добила награду мис шарма, а мис фотогеничности за ову годину је Анђела Вукотић.

На такмичењу су учествовале 24 дјевојке, а у финале се пласирало њих тринаест. Иначе, тема овогодишњег избора је била "Боље образовање, боља БиХ", а у скоро трочасовном програму дјевојке су промовисале љепоту и интелигенцију. Такође, на избору су наступили и познати пјевачи из БиХ, али и региона.

На побједницу су, осим њене родбине и пријатеља, поносни сви Прњаворчани, а на титули јој је честитао и начелник општине Прњавор Синиша Гатарић.

Титулу најљепше у Федерацији БиХ понијела је Нермана Маликић из Тузле. Мис телевотинга ФБиХ је Габријела Сломљен из Крешева.

Најљепшом дјевојком у Републици Српској проглашена је Јована Стевановић из Бијељине, док је мис телевотинга Републике Српске Сњежана Мишовић.

Популарни туристички центар не Егејском мору у Турској било је мјесто гдје су се дјевојке припремале за Избор за мис БиХ за мис свијета 2015.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана