Манекенка пронађена мртва: Моја ћерка није извршила самоубиство, убили су је исламисти

Агенције
Манекенка пронађена мртва: Моја ћерка није извршила самоубиство, убили су је исламисти

Рауда Атиф, манекенка која се нашла на насловној страни "Вога" пронађена је мртва у хотелској соби, а њена породица тврди да је убијена зато што се није облачила у складу са исламом.

Двадесетједногодишња Рауда се у октобру нашла на насловници индијског издања магазина "Вог" у друштву колегиница из цијелог свијета. Нажалост, прије неколико дана она је пронађена објешена у хотелској соби.


Истрага и аутопсија су показали да је у питању самоубиство, али њена породица не прихвата ову теорију. Њен брат и породица са Малдива тврде да су је убили екстремисти и намјестили да смрт изгледа као самоубиство.

"Студенткиња медицине са Малдива и моја ћерка Рауда Атиф није починила самоубиство. Убили су је у соби хостела. Имам чињенице", написао је њен отац др Мухамен Атиф.

Њен брат Рајан Атиф оптужио је исламске екстремисте за њену смрт.

"Серија убистава почињена је у Бангладешу који су окарактерисани као самоубиство, а вјерује се да иза њих стоје исламисти. Њен стил облачења је окарактерисан као неморалан и у нескладу са исламском традицијом иако је она на факултету носила мараму и прекривала лице", рекао је он.

"Критиковали су је што је носила џинс и више пута су је опомињали да не смије да га носи на муслиманском факултету који студира много присталица ислама. Постоји још неколико студената који су изложени оваквој врсти притиска"

У налазима аутопсије мрље на њеном врату су окарактерисане као „биљег" иако њена породица тврди да тако нешто никада није имала.

Прелијепа манекенка је прије само неколико мјесеци изјавила за "Вог" да сања да постане доктор, а да је моделинг само њен хоби. Насловна страна на којој се појавила у друштву колегиница из цијелог свијета славила је разноликост.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана