Ма­не­кен­ка про­гла­ше­на нај­ље­пшом на свије­ту: "Ли­це јој је нај­ближе са­вршен­ству"

Б92
Ма­не­кен­ка про­гла­ше­на нај­ље­пшом на свије­ту: "Ли­це јој је нај­ближе са­вршен­ству"

Ма­не­кен­ка Бе­ла Ха­дид (23) про­гла­ше­на је на­јље­пшом женом на свије­ту пре­ма нај­но­ви­јем ис­тражива­њу научни­ка.

Бе­ла је та­ко, пре­ма ана­ли­за­ма гру­пе научни­ка ко­ји се ба­ве и нај­си­тни­јим де­та­љи­ма, про­гла­ше­на нај­ље­пшом женом свије­та са са­врше­но про­про­ци­онал­ним ли­цем.

Про­пор­ци­је ње­ног ли­ца са 94,35 пос­то од­го­ва­ра­ју "зла­тном ре­зу", одно­сно зла­тним про­пор­ци­ја­ма, мје­ри ко­ја пред­став­ља фи­зичко са­вршен­ство.

Ње­не очи, обрве, нос, усне, обра­зи, ја­го­ди­це и облик ли­ца ско­ро су са­врше­ни пре­ма пој­му ље­по­те ста­рих Грка.

Лис­ту нај­ље­пших сас­та­вио је хи­рург Џули­јан Де Сил­ва ко­ји је изја­вио ка­ко је ње­на си­ме­три­ја ли­ца нај­ближа са­вршен­ству.

"Бе­ла је би­ла по­бје­дни­ца ка­да су узе­ти у об­зир сви па­ра­ме­три. Ње­но ли­це нај­ближе је са­вршен­ству. Бра­да ма­не­кен­ке нај­ближа је са­вршен­ству, а од ма­кси­мал­них 100 од­сто и са­врше­ног обли­ка де­ли је са­мо 3 пос­то. Ње­на си­ме­три­ја ли­ца нај­ближа је са­вршен­ству. Бе­ла је но­ва ге­не­ра­ци­ја су­пер­мо­де­ла и мо­гуће је да ће до­ми­ни­ра­ти сце­ном у на­ре­дним де­це­ни­ја­ма. Ње­на нај­већа сла­бост је на по­дручју обрва", ре­као је до­ктор Де Сил­ва, је­дан од научни­ка ко­ји је ра­дио на овом про­је­кту.

Дру­го мјес­то на овој лис­ти за­узе­ла је пје­вачица Би­јон­се, а треће глу­ми­ца Ам­бер Херд.

У топ де­сет нај­ље­пших на­ла­зе се и Ари­ја­на Гран­де, Теј­лор Свифт, Кејт Мос, Скар­лет Јо­хан­сон, На­та­ли Пор­тман, Кеј­ти Пе­ри и ма­не­кен­ка Ка­ра Де­ле­вињ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана