Манекенка из Крњаче освојила Њујорк

vesti-online
Манекенка из Крњаче освојила Њујорк

Мало је Срба, а још мање Српкиња које успијевају да покоре данашњи свет. Бојана Крсмановић (22) упустила се у такав поход, наоружана најпознатијим српским оружјем, љепотом, и успјела је!

Девојка из Крњаче коју и данас памте као праву малу мушкарачу, освојила је модни свијет, искористивши тренд повратка изражених женских атрибута у први план. Прије неколико дана њени адути осванули су на уличним билбордима широм планете, јер је један од највећих свјетских брендова објавио кампању за јесен-зиму, чије је заштитно лице ова лијепа Српкиња.

Шта бисте савјетовали девјојкама које желе да закораче у манекенске воде?
- Не постоји гаранција за успех, али ако верују у себе и одреде приоритет у животу и раде мотивисано на томе, шансе за успех у моделингу, а и у осталим стварима ће им бити веће. Посвећеност, озбиљна агенција и срећа, тим редом углавном иде.

Бојана у интервјуу за „Ало!" прича о томе колико је било тешко кренути из београдског предграђа и доћи до уговора са једном од најјачих модних агенција у Њујорку. Двије године је требало да модна агеција „Фокс" из Београда, која је Бојанин заштитник у модној индустрији, убиједи агенције широм свијета да је она, и због изгледа и због ведре природе, заиста ванредни примјерак. Колико озбиљно на њу рачунају у Великој јабуци најбоље говори чињеница да ће власник агенције који брине и о каријери Роналдове дјевојке Ирине Шајк, постати њен лични менаџер!  

Колико је тешко за једну дјевојку из Србије да се пробије у сам врх манекенства? Шта је одлучујуће, осим, наравно, љепоте?
- Важно је имати циљ у животу и посвећено радити на томе. Није нимало лако успети у овом послу, јер је конкуренција огромна. На стотине хиљада девојака свакодневно покушава да успе, физички изглед је нешто што се подразумева. Осим велике упорности и ведрог духа, потребно је имати и нешто своје.


Сви мислимо да је живот манекенке гламурозан и луксузан, али да ли је баш тако?
- Свакако да није. Доста је тешко, нарочито у почетку, захтева доста труда и одрицања. Мени је лично најтеже што се дешава да дуг временски период будем удаљена од своје куће и пријатеља у Србији.  

Како изгледа обичан радни дан манекенке?
- Углавном почиње веома рано. Ако тог дана имам посао, онда идем на место сликања, па на шминку и фризуру. Сликање најчешће траје цео дан, што је веома исцрпљујуће, јер морам увек да будем насмејана, расположена, иако ми није увек до смеха. После снимања волим да одем на тренинг. Ако сам слободна, дан обично проведем на кастинзима и обилазим клијенте за будуће модне ангажмане. У све то покушавам да уклопим обавезе на факултету. Манекенство има ограничен рок трајања, свесна сам да морам да размишљам о будућности.  

Је ли истина да манекенке једу малтене лист салате дневно или савршена линија дозвољава и неку нормалнију храну?
- Важно је не претеривати ни у чему, што важи и за друге, а не само за моделе. Ја волим храну, тако да се често не контролишем, некад једем и брзу храну у касне сате, али зато редовно тренирам.  

Да ли сте некад изгубили посао због којег килограма вишка, подочњака или нечег сличног?
- Могуће да и јесам, све зависи шта неко тражи и шта ко сматра лепим. Сви имају различит укус, тако да у моделингу нема правила што се тога тиче. До пре неколико година, девојка као ја није могла да ради на одређеним тржиштима, а ето данас и Њујорк показује велико интересовање за мене.

Шта све мора да се жртвује да би се постало једно од најтраженијих нових лица у свијету? Чега сте се најтеже одрекли?
- Најтеже пада то што сте у иностранству сами, морате брзо да се осамосталите и водите рачуна о себи. Мени је био велики проблем та удаљеност од породице. Дешавало ми се да будем усамљена на најлепшим местима у свету, док гледам своје пријатеље на друштвеним мрежама, како излазе и забављају се по Београду.  

Шта су добре, а шта лоше стране свијета моде? Има ли превараната?
- У овом послу су најлепша путовања и шанса да се виде различите земље, упознају културе и стекне мноштво пријатеља на сваком од тих путовања. Добре стране су и то што радиш више на себи и постајеш озбиљнији, јачи, јер живиш сам у иностранству. А то је уједно и тежа страна моделинга. Не може да се деси да девојке буду преварене уколико иду у сигурне и проверене модне агенције.

Колико се разликују зараде у иностранству од хонорара у Србији?
- Разлика у заради је драстична, што је и логично, јер је у великом броју земаља стандард већи, модно тржиште је огромна индустрија, много новца је у то уложено. Проблем у Србији је што се свака девојка без занимања представља као модел, иако није никада живела од тога. Кад кажем манекенка, под тим подразумевам девојку која је у стању да се издржава од манекенства. У Србији нема ни довољно пословних ангажмана ни послова те врсте, да би се могло живети само од манекенства, овде је то хоби.  

Јесте ли некад наишли на неки проблем у иностранству зато што сте Српкиња?
- Не, никад, мислим да у свету није битно које сте националности, него како се покажете као особа, а под тим подразмевам комуникативност, елоквентност, харизму и способност да будете широких схватања по питању националности, сексуалности или вере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана