Мајклу Џексону четири америчке музичке награде

Глас Српске
Мајклу Џексону четири америчке музичке награде

Мајкл Џексон ушао је у историју пошто је постхумно добио четири америчке музичке награде на свечаној додјели тих признања у недјељу увече у Лос Aнђелесу.

Покојни "краљ попа" тако је постао извођач са највише признања у историји додјеле америчких музичких награда, којих је у каријери добио 23.

Ове године проглашен је за омиљеног поп-рок извођача и омиљеног соул-ритам и блуз извођача. Такође, његов албум највећих хитова "Number Ones" награђен је као омиљени албум у те двије категорије. Ипак, најважнија награда, за омиљеног извођача године, припала је 19-годишњој кантри звијезди Тејлор Свифт, која је награђена у пет категорија.

Тејлор Свифт добила је и награде у категоријама омиљена поп-рок и кантри пјевачица и омиљена пјевачица у области савремене музике. Њен албум "Fearless" проглашен је најбољим кантри албумом. Aустралијски пјевач Кит Урбан побиједио је у категорији најбољи кантри пјевач. На додјели награда пратила га је супруга Никол Кидман. Награде у име Мајкла Џексона примио је његов брат Џермејн, који је одао почаст брату носећи свјетлуцаву бијелу рукавицу.

За омиљени поп-рок бенд проглашени су "Black Eyed Peas", који су награђени и као најбоља група у области соул-ритам и блуз, док је награда за најбољу соул-ритам и блуз пјевачицу припала Бијонсе. Међу реперима највише успјеха имао је Џеј-Зи, који је добио признање за омиљеног извођача и албум.

Награда за област алтернативног рока припала је групи "Грин деј", док је музика из филма "Сумрак" проглашена за омиљену филмску музику. Витни Хјустон добила је специјалну награду за допринос музици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана