Мајкл Џексон умро јер је вјеровао доктору Мареју

Глас Српске
Мајкл Џексон умро јер је вјеровао доктору Мареју

Мајкл Џексон "је ставио свој живот у руке" доктора Конрада Мареја и ово "неправедно повјерење" га је "коштало живота", рекао је у уторак тужилац Дејвид Валгрен на отварању саслушања у процесу љекару познате звијезде на Врховном суду Лос Aнђелеса. Ово суђење би требало да расвијетли посљедње сате Мајкла Џексона и улогу доктора Мареја, оптуженог да му је преписао лијек који је изазвао његову смрт у јуну 2009. године.

- Докази ће показати да је Мајкл Џексон заиста ставио свој живот у руке доктора Конрада Мареја - рекао је тужилац, оцијенивши да је пјевач имао "неправедно повјерење" у свог љекара.

Судбина доктора Мареја који се терети за нехотично убиство је у рукама пороте од дванаест особа, седам мушкараца и пет жена између 32. и 57. године, од којих је половина признала, приликом избора, да су били обожаваоци Мајкла Џексона.

У случају да буде осуђен, 58-годишњи љекар, који је уз кауцију на слободи откако је оптужен у фебруару 2010. године, могао би добити и до четири године затвора.

Дјеца преминулог пјевача Принц Мајкл и Парис Џексон, надају се да ће моћи свједочити на суђењу за убиство доктору Конраду Мареју.

Дјеца су одлучна у намјери да понуде доказе против љекара који је оптужен да је дао Мајклу смртну дозу анестетика "пропофола" која га је убила 2009. године, иако њихова бака Кетрин мисли да је то лоша идеја.

Дјеца вјерују да ће понудити доказе који ће помоћи да Мареј буде осуђен. Млађи брат Бленкет, који има десет година, превише је млад да би свједочио, сматрају Кетрин и Мајклова сестра Ла Тоја.

"Краљ попа" је умро 25. јуна 2009. године од превелике дозе лијекова, а посебно "озбиљног тровања" "пропофолом", јаким анестетиком који је пјевач користио као средство за спавање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана