Маја је са Бором раскинула вjеридбу док је био у војсци: Није ни слутила да ће објавити пjесму о њој која је и данас боли

GS
Маја је са Бором раскинула вjеридбу док је био у војсци: Није ни слутила да ће објавити пjесму о њој која је и данас боли

Маја Јовановић, некадашња вјереница Боре Ђорђевића, фронтмена "Рибље чорбе" испричала је једном приликом детаље односа са славним пјевачем, како су се вјерили, зашто је раскинула са њим и зашто је објављивање пјесама "Срећан пут пишо моја мала" и "Два динара друже" доживјела као "песницу у главу".

У документарном филму "Дозивање анђела" који е бави једном од најпознатијих рок група на овим просторима, "Рибљом чорбом", откривено је да се Бора вече пред одлазак у војску вjерио.

“Чак сам и покушала да се присетим свега тога неколико пута током свих ових година, како је то све изгледало то наше упознавање и ти неки први тренуци. У сваком случају једино чега се ја сећам као тренутка је да се ја будим ујутру, мој брат долази у собу и ја му кажем – е знаш шта, ја сам се верила. И чини ми се да је то урађено са оним од кључева… оно што повезује кључеве е то је требало да изиграва прстен. Он је сутрадан отишао у војску и ми смо надаље кренули да се дописујемо", рекла је Маја у том документарном филму.

Присетила се и једне фотографије на којој су она и Бора.

“Тих неколико сличица које имам, баш сам то погледала пре неки дан… е сад једна од фотографија је да ја стојим са стране и гледам у Бору који је у војничкој униформи, насмешен и онако леп каквим га је Бог дао, а поред њега су неке две девојчице. Оне су ту дошле, виделе су звезду. Еј дошао у Добој неко ко је снимио плочу. И видим се ја на тој слици како гледам све то неким страшним погледом. Ја се заиста тога не сећам. Али ето таква је ситуација била", испричала је она.

“Планирал исмо ми венчање, све смо то организовали, смишљали смо и имена за децу. И ја само у једном тренутку схватим да ја тај живот нећу моћи да водим. Завршили смо телефоном или писмом… или тако нешто. И никад се више нисмо видели. “Два динара друже” је песница у главу а о овој “Срећан пут пишо моја мала” и да не причам. Па ту се експлицитно помиње тата генерал, добила си све што си хтела… ма не дај Боже. За мене то није био хорор него да сам могла да га убјем, убила бих га. То је био ужас за мене”, испричала је Маја Јовановић.

"Кад је написао "Два динара друже", разнежио ме, а кад сам чула да је обелоданио песму "Срећан пут пишо моја мала", скаменила сам се. Писао је да сам имала прљаву интиму, ко ми је отац, обелоданио где живим. То је стварно био шок".

Могу ли и како, данашње генерације разумети везу са ћеркама генерала са Белих вода?

Пјесма "Срећан пут пишо моја мала", многим мангупима из корана је променила адолесцентски период на свет.

Окрутна Маја, тако су је раније звали, била је девојка која је Бори сломила срце.

Подсјећања ради, Бора Чорба већ годинама живи на релацији Словенија-Србија. Музичар се због љубави са атрактивном Словенком преселио у Љубљану, а вјенчали су се у мају 2016. на грчком острву Санторини.

"Бацио сам сидро у мирној Љубљани и много ми је лепо са Дубравком, женом коју волим. Има ли веће среће него волети и бити вољен. И што је најлепше, моја последња љубав прихватила је да се уда за мене. Она ће бити млада, а ја старожења, тако ме с правом назвала. Венчали смо се 25. маја, на Дан младости, у Грчкој на Санторинију", рекао је Бора својевремено, преноси СтилКурир.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана