Мадона запалила Ушће

Глас Српске
Мадона запалила Ушће

Краљица поп музике Мадона у понедјељак је на свом првом наступу у Србији, на београдском Ушћу, гдје је одржала концерт поводом свјетске турнеје "Sticky and Sweet", оставила без даха преко 40.000 посјетилаца, јавио је Танјуг.

У својственом стилу, са перфектно изведеним свјетлосним и сценским ефектима изазвала је одушевљење публике, која је дошла из око 20 земаља свијета.

Концерт је почео са сат времена закашњења, око 22 часа - компјутерском анимацијом која је емитована преко огромне коцке на бини. Потом се коцка разложила, откривши степениште и трон са Мадоном на његовом врху, а пјевачица је тада запјевала "Candy Shop " и поздравила Србију.
Портпарол концерта Сагор Мешковић рекао је да је концерт каснио сат времена због Мадонине намјере да подгрије атмосферу пред сопствени наступ.

Спектакл који је трајао пуна два сата употпунило је 16 играча, који су учествовали на концерту, мијењајући, као и сама Мадона, костиме готово послије сваке пјесме. Учествовали су и тројица гитариста, два пратећа вокала, виолиниста, бубњар, клавијатуриста и ди-џеј.

Ефекат отварања позадинских екрана, који су се помјерали, а у исто вријеме су свјетлосни ефекти одавали утисак статичности, док су Мадона и ансамбл играли у њему, дао је још једну посебну чар и потврдио професионалност организатора концерта.

Краљица поп музике показала је и посјетиоцима концерта у Србији да је још увијек у одличној форми и да има изванредно играчко умијеће.

Мадона је одала почаст и свом, недавно преминулом колеги и пријатељу Мајклу Џексону.

Уз свјетла пет фул-колор лајтвејв ласера, 400 стотине различитих расвјетних тијела, осам великих LED екрана, од којих су се два округла спуштала и подизала у зависности од пјесме коју је поп икона пјевала и у којима је изводила неке од својих нумера, Мадона је изазвала овације код публике.

Поред пјесме "Candy Shop ", која је насловна нумера њеног новог албума, Мадона је отпјевала и своје највеће хитове, као што су "La Isla Bonita", "Like a Prayer", "Vogue", "Music", "Frozen", "Holiday".

Прије ње наступио је познати британски ди-џеј Пол Окенфолд,  који је радио продукцију за њену недавно објављену хит пјесму "Celebration".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана