Мадона ударила на Путина

Aгенције
Мадона ударила на Путина

Ни Мадонин концерт у Москви није могао да прође без неког "зачина". Са сцене, Мадона је упутила апел да власти ослободе чланице руске панк групе којима се суди због извођења пјесме-молитве против Путина.

Серија скандала који прате турнеју "MDNA" добила је нови наставак. Послије провокације упућене Марин Ле Пен из Тел Авива, показивања груди у Цариграду, "убијања" играча на наступу у Паризу, 1. августа на ред је дошла Чешка, а сада и Русија.

На Олимпијском стадиону у Москви, пред 80.000 обожавалаца, Мадона је упутила апел у корист три младе панкерке, чланице групе "Пуссџ Риот" којима се суди због извођења пјесме-молитве против предсједника Русије Владимира Путина у катедрали у Москви.

- Оне су учиниле нешто храбро. Платиле су цијену за тај чин. Молим за слободу Нађе, Катје и Маше - рекла је краљица попа, а њене ријечи су пропраћене овацијама.

Наступ америчке пјевачке звијезде почео је са три сата закашњења. Уочи концерта, неколико удружења блиских Руској православној цркви тражило је да се Мадони забране концерти у Москви и  Санкт Петербургу.

Удружење православног братства оптужило је пјевачицу да се "мијеша у унутрашње ствари земље и руга руским законима, традицији и култури". Православне организације замјерају јој што је назвала "цензуром" случај руске панк групе "Pussy Riot" чијим се чланицама тренутно суди због извођења панк молитве против Путина у Храму Христа Спаситеља у Москви.

Мадона је рекла да подржава слободу говора и да се нада да ће руске панкерке, којима пријети седмогодишња казна затвора због хулиганизма, ускоро бити пуштене на слободу.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана