Мадона оборила још један рекорд: "Прва жена којој је то успjело"

B92
Foto: Hola

Према Билборду, 64-годишња краљица попа постала је прва жена која је сваке деценије од објављивања свог дебитантског албума Мадонна (1983) била на листи "Билборд 200 најбољих 10 албума".

Током своје дугогодишње каријере освојила је седам Греми награда, а уз то чак 20 МТВ-јевих награда "Видео Мјузик Авардс".

Њен најновији албум, који је објавила 24. јуна, садржи њених 50 најпопуларнијих плесних хитова из ранијих година.

У разговору за Харперс базар (Харпер‘с Базаар), Мадонн је открила назив албума.

"Назвала сам албум Финали Иноф Лове, јер је на крају увијек љубав оно што покреће свијет", објаснила је.

"Такође представља једну од мојих највећих љубави у животу, а то је плес. Волим да плешем и да инспиришем људе да плешу, тако да је са 50 плесних хитова који су број један, то је пуно љубави за дељење", додала је.

Краљица попа такође је детаљно проговорила о свом новом албуму у разговору за В магазин.

"Рад на овом пројекту био је попут путовања кроз успомене. Било је то катарзично, емотивно искуство и вратило је толико успомена", рекла је.

"Схватила сам колико сам напорно радила и какав сам авантуристички музички живот водила! Оно што је најважније, натерало ме је да схватим колико ми је плесна музика одувек значила", додала је.

Мадона се дотакла теме колико се музика мијењала кроз деценије, те шта јој данас највише недостаје.

"Толико је другачије од раних осамдесетих до сада. Музика из осамдесетих је имала наивност и једноставност коју волим и која ми недостаје", истакла је.

"Али онда имамо ову нову фантастичну технологију надохват руке и можемо да учинимо да синтисајзери звуче као глас, а глас као ударачки инструмент или виолине", додала је.

Уз број један на листи најпродаванијих албума ове недеље, Мадонин нови албум такође је тренутно осигурао највише мјесто на листи најбољих плесних албума електронске музике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана