Лоренсова најплаћенија глумица

Агенције
Лоренсова најплаћенија глумица

Глумица и оскаровка Џенифер Лоренс је са 52 милиона долара овогодишње зараде најбоље плаћена холивудска глумица, пише магазин "Форбс".

На другом мјесту је Скарлет Јохансон са 35,5 милиона долара, а на трећем комичарка Мелиса Макарти са 23 милиона долара. 

Магазин "Форбс" наводи да су четири глумице зарадиле више од 20 милиона долара од својих глумачких и других ангажмана, док је тај износ зарадио 21 глумац, што само показује колика неједнакост влада у Холивуду. 

"Форбс" је подсјетио и да је у филму "Америчка превара", у којем је Лоренсова глумила, било извјештаја о знатној разлици у плати глумаца и глумица, односно да су глумци добили два процента већу плату од колегиница. 

Магазин је указао и на то да жене рјеђе добијају главне улоге у филмовима, а још рјеђе у блокбастерима који доносе брдо пара глумцима попут Тома Круза (Немогућа мисија) или Роберта Даунија Џуниора (Ајрон Мен). 

Раније овог мјесеца саопштено је да је Дауни Џуниор најбоље плаћени глумац са 80 милиона долара зараде ове године. 

Лоренс (25) једна је од најмлађих холивудских звијезда. "Оскара" је добила 2012. за улогу у филму "У добру и у злу" (Silver Linings Playbook). 

На овогодишњу листу доспјела је и једна међународна глумица - Кинескиња Фан Бингбинг која је на четвртом мјесту са зарадом од 21 милион долара, док је на петом Џенифер Анистон са 16,5 милиона. 

У топ десет ушле су и Џулија Робертс (16 милиона долара), Анђелина Џоли (15 милиона), Риз Витерспун (15 милиона), Ен Хатавеј (12 милиона) и Кристен Стјуарт (12 милиона долара).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана