Љепотице се показале у најбољем свјетлу

Глас Српске
Љепотице се показале у најбољем свјетлу

Послије доласка у Сао Паоло, кандидаткиње за титулу мис универзума посветиле су се напорним, али и забавним припремама и бројним снимањима.

Љепотице из цијелог свијета опробале су се у кувању, плесу, игрању фудбала, јахању, вожњи бицикла... Неколико њих кувало је уз славног кувара Рената Реинаса у "Aтелие Гроуманд", гдје су училе да припремају компликоване специјалитете.

Поред опуштања, дјевојке вриједно раде са професионалним фризерима, шминкерима и кореографима да би у великом финалу, које ће пратити милиони гледалаца широм свијета, заблистале у најбољем свјетлу. Припреме трају укупно три седмице. Свечани избор за мис универзума одржаће се 12. септембра у Сао Паолу.

********

Гласање за побједницу већ је почело, а први пут своје гласове може да да и публика и то слањем и-мејла на официјелни сајт такмичења. Према броју гласова на интернету, тренутно води Шемси Супсуп, представница Филипина, која је освојила 25,8 одсто гласова. На другом мјесту је Вивијана Ортиз из Порторика која тренутно има 12,2 одсто гласова, док су иза њих Џој Ен Бискет из Санта Лусије, Надин Aлександра, представница Индонезије, и Карин Онтиверос из Мексика.

*********

Избор за мис универзума одржава се од 1952. године. Ове године учествују кандидаткиње из 89 земаља. То је годишње међународно такмичење љепоте које води организација "Miss Universe", а које је започела компанија за производњу одјеће "Pacific Mills". Касније је такмичење преузео "Kayser-Roth", потом "Gulf and Western Industries", а 1996. године Доналд Трамп.

Побједница потписује једногодишњи уговор са организацијом "Miss Universe". Током своје владавине побједница путује свијетом и подиже свијест јавности о контроли болести, миру и сиди. Тренутна мис универзума је Химена Наварете из Мексика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана