Љепотице са насловница нису ништа љепше од осталих дјевојака

Aгенције
Љепотице са насловница нису ништа љепше од осталих дјевојака

Како би доказала колико обмањујуће могу бити слике које пласира мода и модни часописи, једна студенткиња фотографије је одлучила да креира сопствену фотошоп кампању.

Ана Хил, студенткиња Универзитета у Каролини је урадила четири аутопортрета за свој завршни рад "Beauty is Only Pixel Deep" који показује колико заправо далеко иде дигитално уређивање.

"Мислила сам да би било забавно створити пародију на рекламе које су претjерано фотошопиране", изјавила је ова двадесетчетворогодишњакиња за Хафингтон пост и додала: "Толико манипулишу фотографијама, да би било боље да рекламирају фотошоп него производе које заправо желе да продају."

Ана је са четрнаест година почела да користи фотошоп и постала је толико вjешта да може тачно одмах да открије гдjе је која слика преправљена.

"Мислим да људе свакодневно треба подсjећати да сви ти предивни модели нису стварни. Без шминке и фотошопа не изгледају много боље од нас", рекла је за Yahooо.

Међутим, чак и неко ко је у потпуности свjестан улоге фотошопа у оглашавану може да се збуни и измjењену фотографију доживи као стварну.

"Кад сам почела да експериментишем са фотографијама, закључила сам, вративши се на оригиналну фотографију, да изгледа потпуно погрешно и помало одвратно. То ме је подсjетило колико су рекламе изврнуле моју перцепцију стварности."

Инспирација за Анину кампању је произашла из рекламних кампањи за маскаре.

"У рекламама за маскаре, женама се обећавају трепавице које ће бити педесет одсто дуже, а већина компанија заправо ни не користи свој производ у оглашавању већ дигитално увећају трепавице."

"Ја сам искористила ту идеју за серум који продужава ноге за педесет одсто."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана