Ливерпул је “оживио” уточиште из познате пјесме групе Битлс

Агенције
Ливерпул је “оживио” уточиште из познате пјесме групе Битлс

Ливерпул је добио још једну знаменитост која се, као велики број других, односи на славну групу Битлс.

“Strawberry Fields” поново је отворена за посетиоце, с тим што је сада овдје отворен музеј посвећен Џону Ленону, који је и написао пјесму о овом мјесту. Познати музичар је у дјетињству проводио много времена управо у дворишту куће која носи назив “Strawberry Fields”, гдје се у току његовог дјетињства, налазио дјечији дом.

За Ленона, ово је било уточиште којем се стално враћао, а 1967. године он пише пјесму посвећену овом мјесту и свему што је њему оно представљало.

Мјесто је песмом славних Битлса постало бесмртно, ипак, оно је “оживјело” тек отварање препознатљиве капије за заљубљенике у “чупаве момке из шездесетих”. Новоотворени “дом Битлса” садржи кафић, вртове и наравно, изложбу, махом посвећену Ленону.

Овде се налазе интервјуи са њим, осталим члановима бенда, његовом полусестром... У истом простору ће, они којима је потребно, а да имају од 18 до 25 година, моћи да проведу вријеме учећи разне социјалне вјештине и начин на који могу да постану дио друштва, пише “I News”.

“Џон би био поносан на овај пројекат, драго ми је што је мој брат инспирација будућим генерацијама”, изјавила је Јулија Берд, Ленонова полусестра, за “ББЦ”.

Кућа је некада била под управом организације “Salvation Army”, која се бави хуманитарним радом, а они су поводом овога рекли да им је драго што ће и други, попут Џона Ленона, имати прилику да овдjе пронађу уточиште и свој мир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана