Линекер обавио нужду за вријеме утакмице

Глас Српске
Линекер обавио нужду за вријеме утакмице

Легендарни енглески фудбалер Гари Линекер један је од играча који су током каријере оставили дубок траг у острвском фудбалу немилосрдно тресући противничке мреже.

Историја га памти и као другог стријелца на листи најбољих голгетера “гордог Aлбиона” са 48 постигнутих голова, иза Бобија Чарлтона који је за Енглеску дао 49 погодака. Такође, Линекер је био најбољи стријелац Свјетског првенства одржаног у Мексику 1986. године, на којем је шест пута био прецизан.

Међутим, недавно је изјавио за британске медије да је током Мундијала у Италији 1990. године доживио један од најнеугоднијих момената у каријери.

Наиме, он је признао да током утакмице између Енглеске и Републике Ирске није успио да дочека крај другог полувремена те је обавио велику нужду на терену.

- Није ми било добро на полувремену. У другом дијелу у једном дуелу сам пао. И онда сам се олакшао - рекао је Линекер.

Послије обављеног посла Гари се ваљао по терену, да би на крају обрисао руке. Затим се придигао и наставио да игра. Убрзо је поново искористио близак сусрет са травом па је други пут обрисао руке.

- Једноставно се догодило. То вече падала је киша, трава је била мокра па је све било прљаво - додао је Линекер кроз смијех.

Иначе, поменути меч завршен је резултатом 1:1, а управо је Линекер био стријелац за свој тим. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана