Лик Боба Марлија на опреми Јамајчана

Глас Српске
Лик Боба Марлија на опреми Јамајчана

Лик легендарног реге музичара Боба Марлија налазиће се на полеђини опреме у којој ће спортисти Јамајке наступати на Љетним олимпијским играма сљедеће године у Лондону.

Част да дизајнира опрему припала је најстаријој кћерки реге великана Седели Марли, а посао јој је додијелила компанија "Пума", спонзор тима Јамајке.

- Не могу да замислим бољу особу за тај посао од Седеле. "Пума" је добро поступила, одлуком да нас повеже са легендарним Јамајчанином. Биће ми врло инспиративно да трчим са том енергијом око себе - рекао је атлетичар Усаин Болт, који је оборио свјетске рекорде на 100 и 200 метара на Играма у Пекингу 2008. године, да би резултат на 100 метара "поправио" на Свјетском првенству у Берлину.

Болт је тренутно најпопуларнији живи становник Јамајке.

- Бити са Јамајке на првом мјесту, презивати се Марли на другом, а онда добити задатак да обучем не само Усаина, него цијели тим, чини ме врло поносном - рекла је Марлијева.

Њена инспирација у раду биће музика, различите културе, али и Јамајка из седамдесетих и осамдесетих година.

- Желим да спојим стару и нову Јамајку. На стази би требало да се сретну Грејс Џонс и Боб Марли, а у пољу ће горјети - објаснила је Седела Марли.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана