Лик Бесон тајно снима филм у Београду

Глас Српске
Лик Бесон тајно снима филм у Београду

Око педесет страних глумаца већ пет седмица у студијима "ПФИ" у Шимановцима снима филм продуцента и сценаристе Лика Бесона "Lock Out".

Велики дио екипе смјештен је у специјално урађеним апартманима у оквиру Филмског града надомак Београда, а строги уговори забрањују глумцима и другим члановима екипе контакт са представницима медија. У подјели филма "Lock Out" су Гај Пирс из филма "Мементо", Меги Грејс из серије "Lost", Питер Стормаре из серије "Бјекство из затвора", Том Холандер из "Пирата с Кариба", као и епизодисти Тим Плестер, Винсент Реган, Ник Хардин.

- Радња филма је у затвору који лебди на педесет миља изнад Земље, а група веома опасних свјетских криминалаца заробила је предсједникову кћерку (Меги Грејс). Њу покушава да ослободи један од затвореника (Гај Пирс), коме је понуђена слобода у замјену за ослобађање предсједникове кћерке. Главни јунак, затвореник којег тумачи Пирс, заправо је бивши владин агент коме су тајне службе смјестиле кривицу - пишу агенције. Снимање повремено обилази и сам Лик Бесон, који је у Београду већ снимао неколико пројеката. Бесон је написао сценарио заједно са Џејмсом Метером, а филм ће режирати Метер и Стивен Сент Леџер. Филм ће бити премијерно приказан у француским биоскопима почетком 2012. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана