Лидија Вукићевић: Тешко је доказати да сте глумица са мозгом

GS
Foto: Facebook

Глумица Лидија Вукићевић, позната по улогама у “Жикиној династији”, “Бољем животу” и “Игри судбине”, не крије да је због предрасуда деценијама доживљавала велике неправде.

Глумица не крије да су јој почеци у глуми били много тешки.

“Почеци су ми били најтежи, жељела сам да се докажем. У свом првом интервјуу сам рекла: 'Ја сам глумица са мозгом', то ми је било тешко да докажем”, казала је Лидија Вукићевић на почетку.

потом је наставила:

"Људи су ме доживљавали као згодну, коврџаву црнку, а ја нисам жељела да ме оцјењују по изгледу и да ме оспоравају. Жељела сам да стекнем поштовање и најважније ми је што сам то успјела”.

Због својих поступака често је наилазила на неразумијевање околине.

“Била сам доста бунтовна и често кажњавана. Улазила сам у сукобе са редитељима када год би постојао неки услов за улогу”, закључила је том приликом поносно за “Ало”.

Лидија је, иначе, недавно причала о емотивном животу.

“Много сам емотивно испуњена. Ту нема размишљања. Баш јесам на један најљепши могући начин. Ово је једна љубав, веза, инспирација и заиста ми је предивно једно дуже вријеме. Није млађи баш толико од мене како се пише, мада мене године не занимају. Све што је људска повезаност нема везе с главом. То је питање искуства и околности у којима је одрастао и шта је преживио и прошао. Зрелост нема везе с годинама. Битно је да је мушкарац личност, да има искуство, став и себе, само ме такви мушкарци интригирају. Из мог искуства чим почнете да откривате нешто као да умањујете срећу. Као да сте некоме дали један дио. Ја не причам јер желим да имам само за себе и да ми траје и да не парчам. Никад нисам сигурна у нешто, у томе и јесте изазов. Реченице су једно, а дјела друго. Не волим неку претјерану сигурност, чим је љубав запечаћена и сигурна, више није љубав. Ја гледам љубав као нешто живо, не подносим мирну луку, ја то не могу. Само да није калуп и стандард. Калуп прелази у навику, а то је најгоре, онда не знате да ли волите или је навика. Чим примијетим да је навика ја одлазим из таквих односа”, казала је глумица, а преноси "ЦДМ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана