Ли Тилет тужи сестре Кардашијан да су украле име њене козметичке линије

Агенције
Ли Тилет тужи сестре Кардашијан да су украле име њене козметичке линије

Њујорк - Ли Тилет уплашена за опстанак њене компаније, тужи Ким, Клои и Кортни Кардашијан да су украле име њене козметичке линије “Крома Бјути” и захтјева од њих да јој исплате 7,5 милиона евра, преносе агенције.

Сестре би покретањем новог бизниса могле да изазову пословни крах госпође Тилет.

Мејк ап артиста, која иза себе има вишедеценијско искуство у производњи козметике, тужила је и “Болдфејс груп” одговорну за пласман спорних производа.

Ли Тилет је у јулу прошле године сестрама Кардашијан написала писмо у којем је од њих затражила да престану са коришћењем њеног бренда. 

Послије безуспјешног покушаја, усљедила је и тужба.

- Ја сам развила “Крома лајн” својим напорним радом и уз правне кораке ћу свој рад и заштити - рекла је Ли Тилет коај је козметичку линију основала 2004. године.

Она је додала да је упркос тим чињицама сада принуђена да води правну битку са сестрама Кардашијан јер су оне одлучиле да узму нешто што им не припада.

Гопођа Тилет страхује да би купци могли да помисле да она сарађује са ријалити звијездама.

- То лажно удружење би могло да уништи мој посао - рекла је Ли.

“Болдфејс груп” је у свом одговору навела да је она лиценцу “Крома Бјути” од сестара Кардашијан откупила потпуно легално, као и да само име нема велики смисао за ширу јавност и да је термин концептуално слаб.

На званичном сајту “Крома лајн” наводи се да “Крома” на грчком значи боја и да је Ли Тлет својим двадесетдвогодишњим радом од овог термина створила прави козметички бренд.

Портпарол сестара Кардашијан истиче да су Ким, Кортни и Клои од почетка све радиле по прописима.

Адвока Ли Тилет тврди супротно и наглашава да су прије покретања новог посла требало да се боље распитају да ли је име већ коришћено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана