Лејла Лопез нова мис универзума

Глас Српске
Лејла Лопез нова мис универзума

Љепотица из Aнголе, 25-годишња Лејла Лопез, проглашена је за мис универзума на избору одржаном у понедјељак увече у Сао Паулу, највећем бразилском граду. Прва пратиља је Украјинка Олесија Стефанко, а друга Бразилка Присила Маћадо. Српска представница Aња Шарановић није ушла у финале.

Лејла Лопез из града Бенгуела у Aнголи се нада да ће јој титула помоћи да се лакше бори против сиромаштва у отаџбини, као и да боље промовише своју земљу, иначе познату по ратовима.

У, за публику омиљеном дијелу "питања и одговори", нова мисица је упитана коју би своју физичку карактеристику промијенила да може. Лејла је спремно одговорила: "Ниједну, презадовољна сам својим изгледом".

Говорећи о плановима за сљедећи период, Лејла је додала да је чека много рада.

"Сада ћу морати напорно да радим и да покушам да останем на земљи", рекла је од среће уплакана нова мис универзума, која је раније казала да жели да заврши факултет за менаџмент и постане позната пословна жена у својој земљи.

Више од милијарду гледалаца из 190 земаља пратило је такмичење, које је девети пут организовано у Латинској Aмерици, али први пут у Бразилу.

Круну је Лејли (25) уручила прошлогодишња побједница Химена Наварете.

Понијевши титулу мис универзума Лејла је демантовала прогнозе да ће та титула поново припасти некој од љепотица из Јужне Aмерике.

Посљедњих десет година чак седам мис универзум било је из неке од земаља Латинске Aмерике. Овога пута само је мис Бразила освојила треће мјесто.

На 60. јубиларном такмичењу учествовале су љепотице из 89 земаља. За прву пратиљу изабрана је представница Украјине Олесија Стефанко, а за другу из Бразила Присила Маћадо.

За мис дружељубивости изабрана је дјевојка из Црне Горе Николина Лончар. Најфотогеничнија дјевојка је љепотица из Шведске Ронија Форнштед, док је најљепши национални костим имала Шелдри Саез из Панаме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана