Леди Гага постала икона стила

Глас Српске
Леди Гага постала икона стила

Поп-звијезда Леди Гага, препознатљива по екстравагантном стилу облачења, добила је награду "Икона стила" од Вијећа модних креатора СAД.

Награду је заслужила због револуционарног утицаја на моду, а примила је у понедјељак увече на свечаности у Њујорку.

Осим непоновљивих комбинација, модни талент је двадесетчетворогодишња пјевачица показала и на париској недјељи моде, гдје је крочила пистом у креацији Тијерија Муглера.

Очигледно је пјевачица Леди Гага својим бројним екстравагантним креацијама, попут хаљине од живог меса, рогова на глави, хаљине која крвари, исцијепаних чарапа и потпуно необичном шминком одушевила "зналце" из свијета моде.

И сама Леди Гага је рекла да је свјесна да не изгледа као остале поп-пјевачице те да тако мијења ствари за које људи мисле да су секси. О стајлингу Леди Гаге до сада је написано више коментара него о њеној музици, а уопште нема сумње да ће тако бити још неко вријеме.

Гага у својим креацијама користи геометријске елементе, због чега често изгледа готово као робот. Тај дио њене невјероватне одјевне колекције новинари упоређују са оним што ради шпански архитект Сантијаго Калатрава. Креатор Марк Џејкобс награђен је за животно дјело. Фиби Фило, која креира за модну кућу "Селин" и чије име спомиње репер Каније Вест у пјесми "Dark Fantasy", добила је међународну награду.

Међу номинованим за женске и мушке колекције су свјетски креатори попут Вере Ванг, Ен Винтур, Зака Посена, глумица близнакиња Мери-Кејт и Ешли Олсен и многих других.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана