Леди Гага најбогатија музичарка

Глас Српске
Леди Гага најбогатија музичарка

Aмеричка пјевачица Леди Гага, са приходом од 90 милиона долара, најбоље је плаћена жена у музици по "Форбсовој" листи најбоље плаћених.

Пјевачица је зарадила двоструко више од своје главне супарнице, кантри пјевачице Тејлор Свифт, прије свега захваљујући концертној турнеји на којој је зарадила 1,3 милиона долара по вечери.

Свифтова је током 2011. зарадила 45 милиона долара захваљујући свом хит албуму "Speak Now", парфему и другим уговорима. На трећем мјесту листе нашла се Кети Пери са зарадом од 44 милиона долара.

Магазин "Форбс" листу је саставио на основу података о продаји плоча, турнејама, интервјуима са адвокатима, менаџерима и концертним промоторима.

Бијонсе је ове године зарадила око 35 милиона долара, махом због смањеног обима турнеје али су је на четврто мјесто листе поставили њена модна линија и два парфема.

На петом мјесту је Ријана са 29 милиона долара зарађених продајом албума "Loud" и уговором са козметичком компанијом "CoverGirl".

Леди Гага је недавно изјавила да жели да искористи своје богатство тако што ће усвојити дјецу.

Леди Гага је у Индији већ основала организацију под називом "Born This Way", а посјетила је двоје дјеце кад је посљедњи пут била тамо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана